Ανήλικοι έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν έξω από σχολείο

Ανήλικοι έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν έξω από σχολείο

Ανησυχία προκαλεί στους γονείς και στις διωκτικές Αρχές η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών από ανήλικους, ακόμα και έξω από σχολεία, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα

Ανήλικοι έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν έξω από σχολείο
Ανησυχία προκαλεί στους γονείς και στις διωκτικές Αρχές η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών από ανήλικους, ακόμα και έξω από σχολεία.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», στις περιοχές της Ηλιούπολης και του Υμηττού η καταγγελία μίας ταραγμένης μητέρας στην Αστυνομία έγινε αφορμή για να συλληφθούν πέντε μαθητές σε ραντεβού για παραλαβή ναρκωτικών έξω από Λύκεια. Πρόκειται για μία από τις πολλές καταγγελίες που δέχονται τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα από γονείς που ζητούν επιτακτικά να ληφθούν μέτρα για να προστατευτούν οι χώροι εκπαίδευσης.

Η μητέρα μετέβη στις 5 Οκτωβρίου 2016 στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης και ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με τα ναρκωτικά και ότι φοβάται πολύ για την 15χρονη κόρη της γιατί ο 16χρονος φίλος της καταναλώνει συστηματικά χασίς.

Κλείσιμο
Έτσι, η Αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα και κατάφερε την περασμένη Παρασκευή να εντοπίσει έναν 17χρονο Έλληνα στην πλατεία του Υμηττού, έξω από Λύκειο, με ένα γραμμάριο κάνναβης στην κατοχή του.

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν και μέσα από την κατάθεση που τους έδωσε προσπάθησαν να φτάσουν και σε άλλους ανήλικους. Το επόμενο βήμα ήταν ο εντοπισμός ενός 14χρονου, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος παρά την ηλικία του έκανε χρήση ναρκωτικών. Ο 14χρονος είπε στους άνδρες της Ασφάλειας Ηλιούπολης ότι είχε παραγγείλει από 16χρονο Αλβανό χασίς. 

Το ραντεβού για την παράδοση  είχε κλειστεί έξω από Λύκειο της Ηλιούπολης. Εκεί μαζί με τον 14χρονο έφτασαν στο σημείο και δύο 16χρονοι Έλληνες (ανάμεσά τους ο φίλος της 15χρονης) για να παραλάβουν και αυτοί κάνναβη από τον 16χρονο Αλβανό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 16χρονος θα παρέδιδε τρεις παραγγελίες (δύο για 10 ευρώ και μία για 25 ευρώ).

Κατά την παράδοση οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης επενέβησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις. Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των ανηλίκων, όπου βρέθηκαν σε κάποιες από αυτές ζυγαριές και ναρκωτικά. Συνολικά κατασχέθηκαν 93 γραμμάρια κάνναβης και έγιναν πέντε συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Οι δύο 16χρονοι Έλληνες και ο 14χρονος Αιγύπτιος αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο 16χρονος Αλβανός και ο 17χρονος Έλληνας που συνελήφθη στον Υμηττό παρέμειναν υπό κράτηση για να οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στην Ευελπίδων.

Ο 16χρονος Αλβανός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν αυτός που προμήθευε τους ανήλικους με ναρκωτικά, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι υπόλοιποι ανήλικοι ήταν απλά χρήστες ή έκαναν και διακίνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται και άλλες συλλήψεις, ενώ χθες προσήχθη ακόμα ένας 16χρονος.

«Από τις καταθέσεις που έχουμε πάρει για παρόμοιες υποθέσεις παρατηρούμε ότι συνηθίζεται οι ανήλικοι να παίρνουν μία ποσότητα ναρκωτικών από κάποιον έμπορο, να κρατάνε για τους ίδιους ένα μέρος για ίδια χρήση και την υπόλοιπη να τη διακινούν. Έτσι, καταφέρνουν να εξασφαλίσουν ναρκωτικά για τους ίδιους χωρίς να πληρώσουν με αντάλλαγμα τη διακίνηση. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στους εμπόρους που φτάνουν στο σημείο να βάλουν στο παιχνίδι παιδιά για να σπρώχνουν την… πραμάτεια τους», αναφέρει αστυνομική πηγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης