ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Αναστασιάδης: Λάθος η αναφορά σε παραμονή 90.000 υπηκόων μετά τη λύση του Κυπριακού

Αναστασιάδης: Λάθος η αναφορά σε παραμονή 90.000 υπηκόων μετά τη λύση του Κυπριακού

«Ο αριθμός των εποίκων που θα μείνουν θα είναι περίπου 40.000»

Αναστασιάδης: Λάθος η αναφορά σε παραμονή 90.000 υπηκόων μετά τη λύση του Κυπριακού
Διευκρινίσεις με παραδοχή λάθους, για τον αριθμό των εποίκων που αναμένεται να παραμείνουν στη Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού
, έκανε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.


Μετά το τέλος της σημερινής συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι «πέραν των 130.000 Τουρκοκυπρίων που έχουν πάρει την κυπριακή ταυτότητα, υπάρχουν και άλλες 25.000 που ζουν στην Αγγλία και έχουν την ιθαγένεια του παρανόμου μορφώματος (ψευδοκράτους)».
Κλείσιμο

Ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που περιλαμβάνεται στις 220.000 πληθυσμού που έχει συμφωνηθεί ότι θα διαμένουν στο Τουρκοκυπριακό ομόσπονδο κρατίδιο, ανέρχεται  στις 155.000. «Εάν υπολογίσουμε ότι το 2004 οι μικτοί γάμοι με τα τέκνα, υπολογίζονταν γύρω στις 18.000, επομένως εάν στις 155.000 προστεθούν ακόμη 25.000 (βάσει των σημερινών δεδομένων), τότε αυτοί που νομιμοποιούνται ανέρχονται στις 40.000».

Συνεπώς ο αριθμός 90.000 που είχε αναφερθεί χθες ήταν λάθος και ο αριθμός των εποίκων που θα μείνουν θα είναι περίπου 40.000. Ο Κύπριος Πρόεδρος απέδωσε το χθεσινό λάθος, στις δηλώσεις που έγιναν «στο πόδι» και στην κόπωση του ίδιου. Κατέστησε σαφές ότι δεν θα μπορεί κάποιος Τούρκος έποικος να πάρει υπηκοότητα, εάν δεν προηγηθούν τέσσερις υπηκοότητες Ελλήνων υπηκόων (Αναλογία 4:1).


Ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε πως είναι πλέον η ώρα να γίνει μια συνάντηση για την εδαφική πτυχή του Κυπριακού, ενώ στις 4 Νοεμβρίου σε διακαναλική διάσκεψη τύπου θα ενημερώσει τον λαό.

Οι συναντήσεις των δύο ηγετών θα συνεχιστούν και στις αρχές Νοεμβρίου, με στόχο όπως είπε ο Κύπριος  Πρόεδρος, να κλείσουν ορισμένα θέματα που υπάρχουν συγκλίσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης