Ο αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ο αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Οι αλλαγές στην ηγεσία προήλθαν μετά τη διαφωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και την παραίτηση του πρώην αρχηγού Γιάννη Καρατζιά

Ο αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) επελέγη για τη θέση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος.

Η αλλαγή στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν αποτέλεσμα της παραίτησης του πρώην αρχηγού, Γιάννη Καρατζιά, ο οποίος δεν συμφωνούσε με τις αλλαγές που θεσμοθέτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας αναφορικά με το νέο βαθμολόγιο, αλλά και τις οφειλές των 8 εκατ. ευρώ του σώματος στην εταιρεία μίσθωσης και συντήρησης των εναέριων μέσων κατάσβεσης.

Η διαδρομή του νέου αρχηγού
Κλείσιμο

Ο Αντιστράτηγος Π.Σ.  Βασίλειος Καπέλιος, γεννήθηκε το 1961 στο Κοπανάκι Μεσσηνίας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, ενώ το 1992 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Επιμόρφωσης του Π.Σ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έως σήμερα, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες ανά τη Ελλάδα όπως ως Διοικητής των Π.Υ. Μεγαλόπολης, Γαργαλιάνων και Καλαμάτας. Επίσης υπηρέτησε στην Π.Υ. Χίου, Τριπόλεως και στο Π.Κ. Μελιγαλά ως Προϊστάμενος Κλιμακίου.

Το 2012 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Κλάδου Επιχειρήσεων στο Α.Π.Σ. ενώ το 2014 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΣΚΕ-199 ΣΕΚΥΠΣ).

Επιπλέον είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΙΝ.ΕΠ. – Τομέα Χωρ. & Περιβάλλοντος Σχεδιασμού «Προστασία Δασών» και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. «Νέες Βασικές Δεξιότητες με Ψηφιακή Τεχνολογία» Παράλληλα έχει λάβει Πιστοποιήσεις από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. στις κατηγορίες Οικονομολόγων, Διοικητικών Στελεχών Δημοσίου Τομέα και Επιθεωρητών κτιρίων πυρασφαλείας, ενώ έχει διδακτική δραστηριότητα ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, αλλά και ως Εκπαιδευτικός Συνεργάτης σε Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης