Ημαθία: Πήγαν να ξαφρίσουν δυο ηλικιωμένες αλλά... την πάτησαν

Ημαθία: Πήγαν να ξαφρίσουν δυο ηλικιωμένες αλλά... την πάτησαν

Τα υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν τους σκοπούς των τριών δραστών και, όχι μόνο τους έδιωξαν κακήν- κακώς, αλλά οδήγησαν και στη σύλληψή τους

Ημαθία: Πήγαν να ξαφρίσουν δυο ηλικιωμένες αλλά... την πάτησαν
Δεν πιάνει πάντα η μέθοδος της απασχόλησης, όπως αποδείχθηκε από τις δυο αποτυχημένες απόπειρες κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε διαφορετικές περιοχές της Ημαθίας! Τα υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν τους σκοπούς των τριών δραστών και, όχι μόνο τους έδιωξαν κακήν- κακώς, αλλά οδήγησαν και στη σύλληψή τους.

Οι δύο 31χρονοι και ο 48χρονος συνεργός τους πήγαν αρχικά στο σπίτι μιας 80χρονης και επιχείρησαν να την απασχολήσουν, ώστε να βρει ευκαιρία ένας από αυτούς να τρυπώσει στο σπίτι της για να κλέψει. Όμως η ηλικιωμένη τους αντιλήφθηκε και έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια, με αποτέλεσμα οι δράστες να μπουν βιαστικά στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους και να εξαφανιστούν.

Όμως, δεν εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους, γιατί αμέσως μετά πήγαν σε άλλη περιοχή όπου ο ένας από αυτούς κατάφερε να τρυπώσει στο σπίτι μιας 88χρονης και να ερευνήσει τα δωμάτια. Και σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα τον πήρε είδηση και τράπηκαν όλοι μαζί σε φυγή χωρίς να κλέψουν κάτι. Βάσει των περιγραφών που έδωσαν οι δυο ηλικιωμένες,  αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας που έκαναν περιπολίες στην περιοχή τους εντόπισαν άμεσα και τους πέρασαν χειροπέδες.

Κλείσιμο
Οι επίδοξοι κλέφτες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο 48χρονος ιδιοκτήτης του Ι.Χ. αυτοκινήτου κατηγορείται και για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. καθώς  δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης! Η έρευνα για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης