Έκπτωτη κηρύχθηκε η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών

Έκπτωτη κηρύχθηκε η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών

Εγκρίθηκε, παράλληλα, ο διορισμός προσωρινής διοίκησης

Έκπτωτη κηρύχθηκε η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών
Έκπτωτη κηρύχθηκε η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, που ενέκρινε ταυτόχρονα τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Η έκπτωτη, πλέον διοίκηση του Γηροκομείου ελέγχεται ποινικά για κακοδιαχείριση για μια σειρά αδικημάτων  μεταξύ των οποίων αυτά της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βάρος του ιδρύματος και την περιουσίας του και άλλα που ύστερα από πολύχρονη έρευνα και ανάκριση στοιχειοθέτησε η Εισαγγελία και ο ανακριτής κατά εγκλημάτων Διαφθοράς.

Η απόφαση του δήμου Αθηναίων για έκπτωση της διοίκησης εδράζεται στην άρνηση της διοίκησης του Γηροκομείου, υπό τον αρχιμανδρίτη κ. Προκόπιο Μπούμπα, να συμμορφωθεί στον νόμο, αρνούμενη με κάθε τρόπο, ακόμα και με φυσική παρεμπόδιση, κάθε έλεγχο και εποπτεία.

Από το 2013, η δημοτική αρχή της Αθήνας ξεκίνησε την προσπάθεια να επαναφέρει σε τάξη τη διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών και να επιβάλει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια προς όφελος των τροφίμων, των εργαζομένων και των πολιτών που με τη φιλανθρωπική τους δράση στηρίζουν το Γηροκομείο. Δύο τοποθετήσεις επιτρόπου από τον δήμο Αθηναίων απέβησαν άκαρπες, αφού η  διοίκηση του Γηροκομείου δεν τους επέτρεψε να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Κλείσιμο
Σήμερα, το άλλοτε υγιές και οικονομικά εύρωστο ίδρυμα έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ ταυτοχρόνως η ποιότητα των υπηρεσιών του φθίνει διαρκώς και παρουσιάζει πλέον εικόνα εγκατάλειψης, με συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των υπερήλικων τροφίμων του και με τους εργαζόμενούς του απλήρωτους επί μήνες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης