Εκδικητική απομάκρυνση διευθυντή στο Αττικόν καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Εκδικητική απομάκρυνση διευθυντή στο Αττικόν καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Η επίσημη αιτιολογία αφορά «αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες» του νοσοκομείου όπου αυτός  μετακινήθηκε. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική, υπογραμμίζει το Σωματείο του «Αττικόν»

Εκδικητική απομάκρυνση διευθυντή στο Αττικόν καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων
Τη μονομερή απόφαση της διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για τη μετακίνηση του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου «Αττικόν» στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, καταλογίζοντας στην διοικήτρια «αυταρχική και εκδικητική συμπεριφορά» και υποστηρίζοντας ότι «ο διευθυντής διώκεται επειδή μίλησε, επειδή δεν σιώπησε» για τα μείζονα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.
 
«Η επίσημη αιτιολογία αφορά «αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες» του νοσοκομείου όπου αυτός  μετακινήθηκε. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική» υπογραμμίζει το Σωματείο του «Αττικόν».
 
Η πραγματικότητα σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι διαφορετική. Όπως αναφέρουν, «η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου είναι για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σε οικονομική ομηρία λόγω υποχρηματοδότησης. Η στοιχειώδης υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου δεν μπορεί να υποστηριχτεί. Παράθυρα πέφτουν, πόρτες ξηλώνονται, κλιματιστικά δεν λειτουργούν, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός μένει χωρίς επισκευή - συντήρηση με αποτέλεσμα πανάκριβα μηχανήματα να πέφτουν σε αχρηστία».
 
Κλείσιμο
Στις συνθήκες αυτές, αναφέρουν, ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και με αλλεπάλληλα υπηρεσιακά έγγραφα προς τις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ περίγραψε τη δραματική κατάσταση και ζήτησε επειγόντως λύση. Ιδιαίτερο ρόλο θεωρούν πως είχε η καταγγελτική στάση  του συγκεκριμένου εργαζόμενου αναφορικά με το θέμα των πλυντηρίων.

Υπενθυμίζεται πως το «Αττικόν» έχει εγκαταστήσει σύγχρονο εξοπλισμό πλυντηρίων, που θα μπορούσαν να καλύπτουν τις ανάγκες ακόμη και όλων των νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ. Ωστόσο, «το νοσοκομείο και το ελληνικό δημόσιο εξακολουθεί και δίνει 180.000 ευρώ το χρόνο στον εξωτερικό εργολάβο για τον καθαρισμό-αποστείρωση του ιματισμού, και φέρνει διάφορα προσχήματα για να μη δώσει 30.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της επέκτασης του εξοπλισμού των πλυντηρίων ώστε να λυθεί το πρόβλημα σε μόνιμη βάση» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης