Πανελλαδικές: Ιατρική και Νομική σάρωσαν στις προτιμήσεις των υποψηφίων

Πανελλαδικές: Ιατρική και Νομική σάρωσαν στις προτιμήσεις των υποψηφίων

Δείτε το τοπ 20 των πιο περιζήτητων σχολών

Πανελλαδικές: Ιατρική και Νομική σάρωσαν στις προτιμήσεις των υποψηφίων
Κλασσικές προτιμήσεις Ιατρικών και Νομικών σπουδών έκαναν και εφέτος οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Ιατρική και Νομική Αθήνας ήταν τα δυο Τμήματα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών. Ακολουθούν Τμήματα όπως το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και η περιζήτητη Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Στο τοπ είκοσι των σχολών βρίσκεται το τμήμα Ψυχολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και οι σχολές Ανθυποπυραγών, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Πολλές προτιμήσεις συγκέντρωσε η Σχολή Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών επέλεξαν ως πρώτη προτίμηση 850 υποψήφιοι.

Όσον αφορά τις συνολικές προτιμήσεις, δηλαδή το πόσοι δήλωσαν ένα Τμήμα στο μηχανογραφικό τους σε οποιαδήποτε σειρά, εδώ τα πρωτεία τα έχει Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Αθηνών δηλώθηκε σε οποιαδήποτε σειρά από τους περισσότερους υποψηφίους (15.840), και ακολουθούν το τμήμα Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (11.475), Τεχνολόγων Γεωπόνων Θεσσαλονίκης (10.459), Ήχου και Εικόνας Κέρκυρας (10.015) και Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισας (9.894)

Ακολουθούν αναλυτικά τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας: 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ(ΗΜ.&ΕΣΠ.)  -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ --ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ(ΗΜ.&ΕΣΠ.)  -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ --ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης