Το κοινωνικό φροντιστήριο συνεχίζει να στηρίζει παιδιά που έχουν ανάγκη

Το κοινωνικό φροντιστήριο συνεχίζει να στηρίζει παιδιά που έχουν ανάγκη

Τουλάχιστον είκοσι εθελοντές-καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και 75 μαθητές αποτέλεσαν τη δυναμική για το σχολικό έτος 2015-2016 - Το Φροντιστήριο φιλοξενήθηκε στο χώρο των «Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Μάνεση»

Το κοινωνικό φροντιστήριο συνεχίζει να στηρίζει παιδιά που έχουν ανάγκη
Το κοινωνικό της πρόσωπο για ακόμη μια φορά δείχνει η Εκκλησία και συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, προσπαθεί να διευρύνει συνεχώς τόσο  το κοινωνικό της έργο όσο και την έμπρακτη στήριξή της στη σύγχρονη οικογένεια και στη νεολαία που τόσα πολλά υποφέρουν από τη νεοφανή οικονομική κρίση.

Οι πιστοί γνωρίζουν ότι από την αρχή της ποιμαντορίας του ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ έθεσε ως βασικό άξονα της ποιμαντικής δραστηριοποίησής του στην Τοπική Εκκλησία την στήριξή του στην παιδεία, έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός σχολείου, και των τριών βαθμίδων, που θα λειτουργεί υπό την ευθύνη και την εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο πλαίσιο της μέριμνας για θέματα παιδείας αλλά και εξαιτίας των πολλών αναγκών που υπάρχουν στους μαθητές για πρόσθετη διδακτική βοήθεια, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, από τις αρχές της περασμένης σχολικής χρονιάς, ίδρυσε Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. 

Τουλάχιστον είκοσι εθελοντές-καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και 75 μαθητές αποτέλεσαν τη δυναμική για το σχολικό έτος 2015-2016. Το Φροντιστήριο φιλοξενήθηκε στο χώρο των «Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Μάνεση», ύστερα από ευγενική χορηγία του Πρόεδρου των Εκπαιδευτηρίων κ. Παναγιώτη Μάνεση, ο οποίος παραχώρησε τις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων του ώστε να φιλοξενηθούν οι μαθητές  και το όραμα του Φροντιστηρίου να λάβει σάρκα και οστά. «Ήταν μεγάλη τιμή και ευλογία για το σχολείο μας να σταθούμε αρωγοί και εμείς στο όραμα του Μητροπολίτη μας και να στηρίξουμε τόσο έναν σημαντικό αριθμό παιδιών που είχαν ανάγκη επιπρόσθετης διδακτικής στήριξης όσο και στο να μπορέσουμε και εμείς να δώσουμε κάτι από τη διδακτική μας εμπειρία στα παιδιά της τοπικής μας κοινωνίας», τονίζει ο κ. Μάνεσης.

Τα μαθήματα αφορούσαν όλες τις τάξεις και τις κατευθύνσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου και στην πιλοτική εκκίνησή του το Φροντιστήριο λειτούργησε από Δευτέρα εώς Σάββατο με την αμέριστη βοήθεια των εθελοντών καθηγητών χάρη στην προσφορά των οποίων υπήρξε κλίμα ουσιαστικής συνεργασίας προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους. «Ευγνωμοσύνη! Εκπροσωπώντας τους συναδέλφους θεωρώ ότι αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα. Ευγνωμοσύνη προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ, που μας έδωσε με την θαυμάσια ιδέα του τη δυνατότητα να βοηθήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην υλοποίησή της. Άλλωστε η δουλειά του καθηγητή είναι λειτούργημα, κυρίως, επειδή είναι προσφορά ψυχής προς τον μαθητή. Η πρωτοβουλία, λοιπόν, δημιουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη αυτή την προσφορά στον μέγιστο βαθμό», λέει η κ. Ευαγγελία Μαρούδη, φιλόλογος. 

Οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα σχολική χρονιά με τη συνέχισή του στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μάνεση ενώ ήδη προετοιμάζεται και ένα δεύτερο παράρτημα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, στο χώρο του 3ου Γυμνασίου για καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών και με απώτερο στόχο την αύξηση του αριθμού τους. «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι και ευγνώμονες τόσο για την ουσιαστική συμπαράσταση και καθημερινή προσφορά των καθηγητών στο εγχείρημα αυτό  όσο και για την στήριξη που επέδειξαν γονείς και μαθητές σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Ευελπιστούμε σε συνεχή διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Φροντιστηρίου και στη δημιουργία όλων των προϋποθέσεων ώστε ο κάθε  μαθητής  που έχει ανάγκη να μην στερείται της δυνατότητας για στήριξη και βοήθεια στη μάθηση», τονίζει ο υπεύθυνος του προγράμματος π. Ηλίας Καρατζάς. 
Κλείσιμο

Για όσους ενδιαφέρονται οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης