Η μειονότητα γύρισε την πλάτη στο κάλεσμα του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ

Η μειονότητα γύρισε την πλάτη στο κάλεσμα του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ

Περίπου 800-1.000 οι παρευρισκόμενοι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία μέχρι το κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης – Θέλουμε να υπηρετήσουμε την χώρα μας, την Ελλάδα ένα από τα αιτήματα των τουρκόφρονων του ΚΙΕΦ

Η μειονότητα γύρισε την πλάτη στο κάλεσμα του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ
Με τη μικρή συμμετοχή της μειονότητας και με αρκετούς μεταφερόμενους αλλά και εκβιαζόμενους διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε η πολυδιαφημιζόμενη συγκέντρωση και πορεία του τουρκόφρονου εθνικιστικού ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 16:00 μ.μ. στα παλιά κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Βασ. Παύλου στο κέντρο της πόλης, ενώ η πορεία παρουσία 800-1000 περίπου διαδηλωτών κατευθύνθηκε μέσω της Χαρ. Τρικούπη στο κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης όπου και αναγνώστηκαν στην ελληνική από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Οζάν Αχμέτογλου, τα αιτήματα του ΚΙΕΦ.

Κλείσιμο


Το ΚΙΕΦ μεταξύ άλλων ζητάει:

– Την αναγνώριση των δικαιωμάτων  που πηγάζουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

– Την αναγνώριση της ταυτότητας της μειονότητας και απαιτούμε την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους συλλόγους, την λειτουργία τους με την υπάρχουσα ονομασία τους και τη μη απαγόρευση ίδρυσης νέων συλλόγων με τον όρο «τουρκική».

– Την ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων που θα παράσχουν εκπαίδευση στην τοπική (!!!) και στην ελληνική γλώσσα καθώς και την ίδρυση και λειτουργία νέων μειονοτικών σχολείων για την κάλυψη των αναγκών.

– Την απόδοση των βακουφίων στην ελεύθερη βούληση της μειονότητας, δηλαδή εκλογές για τα βακούφια.

– Την αναγνώριση των Μουφτήδων που έχουν εκλεγεί από την μειονότητα και την απόσυρση του νόμου των 240 ιμάμηδων.

– Την πρόσληψη των μορφωμένων νέων της μειονότητας στο δημόσιο.

– Την κατάργηση του «αντιδημοκρατικού» πλαφόν του 3% που εφαρμόζεται και στους ανεξάρτητους υποψηφίους.

– Να βρεθεί το αυτοκίνητο στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο ιδρυτής του κόμματος, Αχμέτ Σαδίκ, το οποίο έχει «κλαπεί μετά από επίθεση στα γραφεία του κόμματος μας». Επίσης να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

– Να μην εμποδίζεται σε δασκάλους και μαθητές να ομιλούν την τουρκική στα σχολεία.

– Την αποκατάσταση της μεγάλης διαφοράς στην οικονομική κατάσταση και στην ποιότητα ζωής μεταξύ της μειονότητας και της πλειονότητας.

– Τέλος, καταδικάζουν την προδοτική πράξη απόπειρας πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης της Τουρκίας που έχει εκλεγεί με την ελεύθερη βούληση του λαού.



«Ως μέλη μιας μειονότητας που έχουμε σύνθημα την ισότητα, την ειρήνη και τη φιλία πραγματοποιούμε σήμερα, 28 χρόνια μετά μια πορεία για τα δίκαια αιτήματα μας πάντα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας. Σκοπός μας είναι να ζήσουμε ως ισότιμοι πολίτες σ’ αυτή τη χώρα. Ως πολίτες της Ελλάδας θέλουμε και απαιτούμε ίσα δικαιώματα. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αυτή τη χώρα σε όλους τους τομείς όπως και οι πρόγονοι μας. Θέλουμε να δράσουμε και να υπηρετήσουμε από κοινού με την πλειονότητα για το καλό της χώρας μας, της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Αχμέτογλου ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκινήσει έναν ειλικρινή διάλογο με τους φορείς της μειονότητας «για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε».

Μετά την ανάγνωση των αιτημάτων οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στα μουσουλμανικά νεκροταφεία όπου τελέστηκε το μνημόσυνο για τα 21 έτη από το θάνατο του ιδρυτή του κόμματος, Αχμέ Σαδίκ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεβλίτ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

πηγή: fonirodopis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης