Ισραήλ και Κύπρος μοιράζονται ίδιες ευκαιρίες και ίδιες προκλήσεις

Ισραήλ και Κύπρος μοιράζονται ίδιες ευκαιρίες και ίδιες προκλήσεις

Ο Νετανιάχου είπε επίσης πως είναι ιδιαίτερα περήφανος που έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το διάλογο που Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα άρχισαν σε τριμερή βάση

Ισραήλ και Κύπρος μοιράζονται ίδιες ευκαιρίες και ίδιες προκλήσεις
Η Κύπρος και το Ισραήλ είναι δύο μικρές δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο που μοιράζονται κοινές προκλήσεις αλλά και κοινές ευκαιρίες στη συνεργασία για την ασφάλεια, στο φυσικό αέριο, στην αντιμετώπιση επείγουσων καταστάσεων, το εμπόριο, τον τουρισμό και πολλούς τομείς, δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, υποδεχόμενος στο γραφείο του, στα Ιεροσόλυμα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Νετανιάχου είπε επίσης πως είναι ιδιαίτερα περήφανος που έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το διάλογο που Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα άρχισαν σε τριμερή βάση, στη συνάντηση κορυφής της Λευκωσίας, προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε αυτές τις συζητήσεις τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο, και συνεχίζουμε να ανταλλάσσουμε επισκέψεις».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης ανέφερε πως «είμαστε αξιόπιστοι εταίροι, που συμμεριζόμαστε τις ίδιες απόψεις σε μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, από την ενέργεια στην ασφάλεια, με ένα πολύ ειλικρινή και ανοικτό πολιτικό διάλογο.  Έχουμε ενισχύσει τους τομείς συνεργασίας μας από τον τουρισμό, στην παιδεία και στις επιχειρήσεις, βελτιώνοντας την κοινή μας εκπαίδευση και μέσα από συνεχή συντονισμό έχουμε διαμορφώσει μια κοινή γλώσσα».

Κλείσιμο
«Αυτή η κοινή γλώσσα μάς καθιστά ικανούς να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον σε αυτούς τους καιρούς των προκλήσεων, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τόσες επιθέσεις κατά των κοινών μας αξιών. Αυτό είναι μια πραγματικότητα για την περιοχή μας αλλά και για πολλά μέρη του κόσμου», σημείωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης