Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας

Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης -που αναρτήθηκε σε διαβούλευση- για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας (εμμισθοποίηση υποθηκοφυλακείων).

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο συνιστώνται ανά την επικράτεια 41 έμμισθα υποθηκοφυλακεία και συνιστώνται 700 οργανικές θέσεις, ενώ οι υπηρετούντες υπάλληλοι  των υφιστάμενων έμμισθων υποθηκοφυλακείων  μεταφέροντα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού αορίστου χρόνου και παράλληλα οι  οργανικές θέσεις  που  κατείχαν καταργούνται.

Σε περίπτωση που υπάρξει πλεονάζων προσωπικό αυτό θα μεταφέρεται στα δικαστήρια της περιφέρειας τους. Οι αποδοχές τους θα είναι αυτές που καθορίζονται από τις διατάξεις του νόμου 4354/2015.

Κλείσιμο
Παράλληλα, οι υποθηκοφύλακες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση, ενώ τους παρέχεται η δυνατότητα να επαναδιοριστούν δικηγόροι.
Ακόμη, ο δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακείο που μετατρέπεται σε κτηματολογικό γραφείο τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια της περιφέρεις του υποθηκοφυλακείου που υπηρετούσαν.

Τέλος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών πραγματοποιεί την έκτακτη γενική συνέλευση, «λόγω της επείγουσας κατάστασης» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, που έχει δημιουργηθεί από το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η γενική συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «NOVUS CITY HOTEL» (Πλατεία Καραϊσκάκη) στο Μεταξουργείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης