Αναστασιάδης προς πολιτικά κόμματα: Να τηρήσουν όλοι στάση ευθύνης

Αναστασιάδης προς πολιτικά κόμματα: Να τηρήσουν όλοι στάση ευθύνης

Με αφορμή τις ανησυχίες για το θέμα της βίζας σε Τούρκους πολίτες - Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

Αναστασιάδης προς πολιτικά κόμματα: Να τηρήσουν όλοι στάση ευθύνης
Κάλεσμα σε όλους να τηρήσουν στάση ευθύνης, μακριά από κινδυνολογίες, απηύθηνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη
Μουσταφά Ακιντζί
Κλείσιμο
, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
είπε πως η συνάντηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα. Έχουν προγραμματιστεί εντατικές συναντήσεις των διαπραγματευτών το Μάιο, αλλά και συνάντηση των δύο ηγετών στις 27 του μήνα.

Ο Κύπριος Πρόεδρος πρόσθεσε ακόμη, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Ακιντζί, συνεχίζουν με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά που ταυτόχρονα να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των δύο πλευρών, χωρίς να παραγνωρίζουν τα συμφέροντα της άλλης πλευράς. 

Ερωτηθείς για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον υπουργό εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση ενσυνείδητα επιλέγει να μην εμπλέκεται σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις, αλλά τόνισε πως αυτό δεν την εμποδίζει από το να απαντά σε αστήριχτες τοποθετήσεις. «Θέλω να υπενθυμίσω», συνέχισε, «πως δεν έχουμε προεδρικές εκλογές για να υπόσχονται υλοποίηση προγραμμάτων. Δεν μπορεί κάποιος να μας στήσει στον τοίχο γιατί έτσι νομίζει, ειδικά όταν πρόκειται για ανεδαφικές ή μηδενιστικές κριτικές».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με αφορμή τις ανησυχίες για το θέμα της βίζας σε Τούρκους πολίτες, κάλεσε όλους να τηρήσουν μια στάση ευθύνης μακριά από κινδυνολογίες. Τέλος, υπογράμμισε, ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση θα επιδιώξει λύση που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης