Αλεξανδρούπολη: Στα Παιδικά Χωριά SOS η επιμέλεια των τριών ανήλικων παιδιών

Αλεξανδρούπολη: Στα Παιδικά Χωριά SOS η επιμέλεια των τριών ανήλικων παιδιών

Και το τρίτο παιδί της οικογένειας στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Αλεξανδρούπολη: Στα Παιδικά Χωριά SOS η επιμέλεια των τριών ανήλικων παιδιών
Καθώς οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο με τον ξυλοδαρμό των δυο ανήλικων παιδιών από την Αλεξανδρούπολη με δράστη τον 35χρονο σύντροφο της μητέρας τους, οι αρχές εντόπισαν και ένα 10χρονο κορίτσι της οικογένειας, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής για προληπτικούς λόγους. Εν τω μεταξύ, ανατέθηκε επισήμως η επιμέλεια των τριών ανήλικων παιδιών στα Παιδικά Χωριά SOS στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο Διευθυντής στο Παιδικό Χωριό ΣΟΣ Θράκης, κ. Γιώργος Βαφέας, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του ξυλοδαρμού, υπήρξε συνεννόηση με την εισαγγελία προκειμένου να αναλάβουν τα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ την επιμέλεια των παιδιών.
 
«Από την πρώτη στιγμή δείξαμε ενδιαφέρον για την επιμέλεια των δυο ανήλικων παιδιών προκειμένου να τους προσφέρουμε ένα ανθρώπινο περιβάλλον μεγαλώνοντας δίπλα σε σωστούς ανθρώπους. Αρχικά δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τρίτου ανήλικου παιδιού και για αυτό είχε δρομολογηθεί η αίτηση για τα ανήλικα ηλικίας τριών και πέντε ετών αντίστοιχα. Ωστόσο, μετά την έρευνα της αστυνομίας και τον εντοπισμό και τρίτου ανήλικου παιδιού, δηλαδή, της 10χρονης κοπέλας, έγινε άμεσα η απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να αναλάβουμε κα τη δική της επιμέλεια».    

Κλείσιμο
Το ανήλικο κορίτσι δεν φέρει τραύματα στο σώμα του, ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά της στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει κακοποιηθεί ή όχι σωματικά.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί ποιοι είναι οι φυσικοί γονείς της 10χρονης κοπέλας, αφού από τη μία,  η μητέρα των δυο ανήλικων αγοριών ισχυρίζεται ότι είναι κόρη της ενώ πατέρας είναι ο δράστης που χτύπησε ανελέητα τα δυο μικρά παιδιά, ενώ από την άλλη, οι γονείς του δράστης, ισχυρίζονται ότι το παιδί είναι δικό τους.  

Να θυμίσουμε ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι μετά την 48ωρη προθεσμία που έλαβαν  την Τρίτη από τον εισαγγελέα, θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης