Παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ανοίξουν τα μπλόκα

Παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ανοίξουν τα μπλόκα

Ζητά να ανοίξουν οι δρόμοι και υπενθυμίζει ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών διώκεται αυτεπαγγέλτως - Η Κουτζαμάνη ζητά παρέμβαση εισαγγελέων «με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών» για εξακρίβωση στοιχείων των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους και τη δίωξή τους

Παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ανοίξουν τα μπλόκα
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε  στους Εισαγγελείς της χώρας να παρέμβουν,  με την βοήθεια της Ελληνικής
Αστυνομίας για να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές  διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς, κ.λπ.

Κλείσιμο
Νέα διάσταση προσλαμβάνουν πλέον οι αγροτικές κινητοποιήσεις, μετά την παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη, ενώ σε βάθος χρόνου στήνονται και πάλι Αγροτοδικεία.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στους κατά τόπους συναδέλφους της  να παρέμβουν  με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του  εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών, «ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Η κυρία Κουτζαμάνη επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από  τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών».

Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, -υπογραμμίζει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου- «συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα  όπως ισχύει)»

Ακόμη, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέρει ότι «η πρόβλεψη του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών  το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας».

Και καταλήγει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι θεωρεί υποχρέωσή της, να υπομνήσει στους συναδέλφους της εισαγγελείς, «το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας».

Υπενθυμίζεται ότι το  protothema.gr πριν από λίγες μέρες(19.2.16) είχε αποκαλύψει ότι το δρόμο για τα νέα Αγροτιδικεία είχε ανοίξει ο δικηγόρος Αθηνών και τέως δικαστικός λειτουργός Δημήτρης Καλουτάς ο οποίος  κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης μηνυτήρια αναφορά και ζητούσε  την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που «διακωλύει την ελευθεροεπικοινωνιάν οχημάτων κ.λπ. από μηνός και πλέον στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, Προμαχώνα Σερρών, Τεμπών Θεσσαλίας, Κερδυλλίων Καβάλας, Ανατολικής Μακεδονίας, κ.λπ.». Επίσης, ζητούσε και η λήψη ασφαλιστικών μέτρων.


Το πλήρες κείμενο της παραγγελίας της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:
Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από  τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης