Μία «σχεδία» αγάπης και αλληλεγγύης για τους άστεγους στο κέντρο της Αθήνας

Μία «σχεδία» αγάπης και αλληλεγγύης για τους άστεγους στο κέντρο της Αθήνας

Επώνυμοι Αθηναίοι και καλλιτέχνες κατέβηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για να ενισχύσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τους σκοπούς του περιοδικού για τους αστέγους «Σχεδία»

Μία «σχεδία» αγάπης και αλληλεγγύης για τους άστεγους στο κέντρο της Αθήνας
Μία διαφορετική ημέρα ήταν η σημερινή για την «σχεδία» και τους εξαιρετικούς ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το περιοδικό για τους αστέγους
της Αθήνας. Και αυτό γιατί ανάμεσα στους δεκάδες πωλητές του περιοδικού, βρέθηκαν και κάποιοι επώνυμοι της πόλης, οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την ύπαρξη του περιοδικού και να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην αύξηση των πωλήσεών του και την διάδοσή του σε όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση. «Με την Σχεδία σχεδιάζω πως μπορεί να φάει ένα πιάτο φαΐ ένας άστεγος. Πρέπει να μπούμε όλοι σε μία διαδικασία να μάθουμε να βοηθούμε. Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι μήπως όταν τελειώσει το 2016 έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα πιο δύσκολο 2017 ή και ένα χειρότερο 2018».

Κλείσιμο
Η γνωστή τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου φόρεσε και αυτή το κόκκινο γιλέκο των πωλητών της Σχεδίας και βγήκε στους δρόμους. «Είναι μικρά πράγματα που κάνουν την διφορά. Δεν μπορούμε πάντα να αλλάξουμε τον κόσμο. Αλλά κάποια μικρά πράγματα έχουν την δική τους σημασία. Είναι σημαντική η σκέψη και το ενδιαφέρον για τον άλλο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και κάτι πιο ουσιαστικό» δήλωσε.

Η ηθοποιός Πουλίκα Σκαφίδα συμμετείχε και αυτή στην κίνηση. «Η ελπίδα υπάρχει πάντα, κάπου μακριά. Εκεί που λες ότι δεν υπάρχει τίποτα, ξαφνικά ο ουρανός καθαρίζει και δίπλα σου βρίσκεται η στεριά. Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται στον δρόμο, καλό θα ήταν να απεμπλακούμε από αυτό και να τους βοηθήσουμε εμπράκτως».

Η ηθοποιός Μαριέττα Φαφούτη είπε ότι οι άστεγοι είναι μια τρομερή μάστιγα. Και συμμετέχοντας και αυτή στην κίνηση είπε ότι «πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, να βοηθήσουμε έμπρακτα. Ένα πιάτο φαγητό μπορεί να είναι λόγος για να γελάει κανείς μία εβδομάδα».

Όσο για τον Πάνο Μαζουράκη δεν θα μπορούσε να αποφύγει τον εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης της όλης δράσης, εκτελώντας χρέη πωλητή με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Για όσους δεν γνωρίζουν «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου , το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά δρόμου, σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.

Η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του κόσμου, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης