Ο Δήμος Τήνου έχασε τη δικαστική μάχη με το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας

Ο Δήμος Τήνου έχασε τη δικαστική μάχη με το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας

Η κόντρα ανάμεσά τους είχε ξεσπάσει για την αλλαγή του νομικού καθεστώς του Ιδρύματος και την ανάδειξη αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του


Ο Δήμος Τήνου έχασε τη δικαστική μάχη με το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Δήμος Τήνου έχασε την δικαστική μάχη που είχε ξεσπάσει με το «Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου» (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) για την αλλαγή του νομικού καθεστώς του Ιδρύματος, την ανάδειξη αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του, κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το  Π.Ι.Ι.Ε.Τ. διοικεί τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Παναγίας της Τήνου και διαχειρίζεται την περιουσία του και σύμφωνα με τον κανονισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος το 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων του Ιδρύματος (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) αποτελούν πόρο του Δήμου Τήνου.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ' αριθμ. 3631/2015 απόφασή της απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Τήνου και του δήμαρχου της, όπως και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, που ζητούσαν μεταξύ των άλλων να ακυρωθούν οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν (7.12.2014) για την ανάδειξη των εννέα αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του εν λόγω Ιδρύματος.

Κλείσιμο
Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, ότι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εξακολουθεί να είναι υπό την εποπτεία του κράτους -σύμφωνα με τον νόμο 349/1976- παρά την έκδοση των νόμων 4335 και 4301/2014 (νόμοι  «Λοβέρδου»).  

Όμως, το παλαιό και ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (δηλαδή νόμος 349/1976) δεν προβλέπει την συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Τήνου στην διοίκηση τους Π.Ι.Ι.Ε.Τ., παρά μόνο προβλέπεται την συμμετοχή τους στο εκλεκτορικό σώμα για την ανάδειξη των αιρετών μελών της διοικούσας επιτροπής του εν λόγω Ιδρύματος.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης