Βούλγαροι εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Βόρεια Ελλάδα

Βούλγαροι εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Βόρεια Ελλάδα

Προσπάθησαν και για δεύτερη φορά να αποσπάσουν χρήματα από δυο ηλικιωμένους που είχαν ήδη εξαπατήσει στην Κατερίνη και στη Καβάλα

Βούλγαροι εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Βόρεια Ελλάδα
Ακόμη και οι ίδιοι οι αδίστακτοι Βούλγαροι που ξάφριζαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, είχαν χάσει το… λογαριασμό με τα θύματα που ήρθαν ή προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή! Είναι χαρακτηριστικό ότι προσπάθησαν και για δεύτερη φορά να αποσπάσουν χρήματα από δυο ηλικιωμένους που είχαν ήδη εξαπατήσει στην Κατερίνη και στη Καβάλα!

Από τον Ιούνιο του 2014 που ξεκίνησε η δράση των τριών απατεώνων ηλικίας 35, 39 και 58 χρόνων και μιας γυναίκας συνεργού τους που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, είχαν καταφέρει να πείσουν 13 ηλικιωμένους να τους δώσουν συνολικά 65.200 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 22.000! Άλλοι 27 δεν είχαν «τσιμπήσει» το δόλωμα που θα απέφερε στη σπείρα συνολικά 151.500 ευρώ!

Η γυναίκα της οργάνωσης τηλεφωνούσε στα θύματα παριστάνοντας τη δικηγόρο που είχε αναλάβει το παιδί τους ως νομική βοήθεια για το υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει και ζητούσε χρηματικά ποσά που ξεκινούσαν από 5.000 και έφταναν ως τα 20.000 ευρώ ή κοσμήματα! Σε ορισμένες περιπτώσεις, για να πείσουν τους ταραγμένους ηλικιωμένους, ένα μέλος του κυκλώματος τηλεφωνούσε προσποιούμενο τα… παιδιά τους!

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι η σπείρα διέπραξε τρεις απάτες και 16 απόπειρες στην Πιερία, τέσσερις απάτες και επτά απόπειρες σε περιοχές των Σερρών, τρεις απάτες και μια απόπειρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, δυο απάτες και μια απόπειρα σε περιοχές της Καβάλας, μια απάτη στην Βοιωτία, τρεις απόπειρες στην Ημαθία και μια στην Ξάνθη! Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης που οδήγησε στην ταυτοποίηση των τριών Βουλγάρων και ενός 39χρονου Έλληνα που είχε συλληφθεί στην Πιερία. 

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης περιλαμβάνει κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση της γυναίκας και για τυχόν άλλες απάτες που έχουν διαπράξει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης