Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο 6χρονος πνίγηκε την πρώτη ημέρα των διακοπών τους

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο 6χρονος πνίγηκε την πρώτη ημέρα των διακοπών τους

Το αγοράκι διέφυγε της προσοχής των γονέων του και βούτηξε χωρίς να φορά σωσίβιο ή μπρατσάκια στην πισίνα 

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Ο 6χρονος πνίγηκε την πρώτη ημέρα των διακοπών τους
Την Ελλάδα επέλεξε για τις διακοπές της μία τετραμελής οικογένεια από τη Ρουμανία. Η οικογένεια είχε κλείσει «all inclusive» διαμονή σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην Ακτή Πλαταμώνα Πιερίας από 06/07 έως 13/07 και τίποτε δεν προμήνυε τη θλιβερή κατάληξη που θα είχε η επίσκεψή της κατά την πρώτη ημέρα παραμονής της στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι γονείς με τα δύο παιδιά τους -ένα κορίτσι ηλικίας 9 χρόνων κι ένα αγόρι 6 ετών- το μεσημέρι της Δευτέρας, έχοντας κάνει «check-in» μόλις πριν από λίγη ώρα, επισκέφθηκαν το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου κι, αφού γευμάτισαν, αντί να ανέβουν στα δωμάτιά τους και να ξεκουραστούν, αποφάσισαν να χαλαρώσουν μετά το μεσημεριανό φαγητό στις ξαπλώστρες γύρω από τις τρεις πισίνες που διαθέτει το πολυτελές κατάλυμα, θέλοντας να χαρούν τις πρώτες ώρες των διακοπών τους. 

Κλείσιμο


Το αγοράκι της οικογένειας, όμως, στις 16:30 διέφυγε της προσοχής των γονέων του -που με βάση πηγές φαίνεται να τους είχε πάρει ο ύπνος- και βούτηξε χωρίς να φορά σωσίβιο ή μπρατσάκια, αρχικά στην παιδική πισίνα. Το εξάχρονο παιδί, εντούτοις, δεν έμεινε εκεί να πλατσουρίζει χωρίς ασφάλεια. Περνώντας με ευκολία το διαχωριστικό που ένωνε την παιδική πισίνα με μία από τις δύο κανονικές, ο εξάχρονος βρέθηκε μόνος κι αβοήθητος σε μία πισίνα με μεγάλο για παιδιά βάθος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και φαίνεται να επήλθε σε ελάχιστα μόλις λεπτά. 

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η πρώτη που έτρεξε να βοηθήσει ήταν μία Τσέχα συνοδός γκρουπ, που συνεργάζεται με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο τα τελευταία χρόνια, έχοντας επιφορτιστεί με την επίβλεψη των τριών πισινών του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Τη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό εκείνη βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα. 

«Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Κανείς δεν κατάλαβε πώς έγινε αυτό. Το παιδάκι πνίγηκε σχεδόν αμέσως», λέει αυτόπτης μάρτυρας στο protothema.gr, προσθέτοντας πως «η Τσέχα συνοδός έτρεξε κι έβγαλε το παιδί από την πισίνα. Του παρείχε πρώτες βοήθειες και προσπάθησε να το επαναφέρει στη ζωή, αλλά εις μάτην». Άμεσα στο ξενοδοχείο ήρθε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το προσωπικό να κάνει ανάνηψη στο παιδί, αλλά να είναι πλέον πολύ αργά. Το εξάχρονο αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς παλμό και διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του. Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί κι η νεκροψία-νεκροτομή, όμως, όλα δείχνουν πως πρόκειται για πνιγμό. 

Μόλις οι γονείς άκουσαν τον κόσμο να φωνάζει πανικόβλητος και τους άλλους θαμώνες να βρίσκονται σε αναταραχή γύρισαν στις διπλανές ξαπλώστρες κι είδαν ότι το αγοράκι έλειπε από κοντά τους. Τότε, έτρεξαν προς την πισίνα κι είδαν την Τσέχα συνοδό να προσπαθεί να επαναφέρει το αγοράκι τους στη ζωή. Βλέποντας αυτή την εικόνα ξέσπασαν σε λυγμούς, με τις κραυγές της μάνας να ακούγονται σε όλο το συγκρότημα. Οι γονείς του άτυχου αγοριού μαζί με την εννιάχρονη κόρη τους παραμένουν στο ξενοδοχείο, αναμένοντας να ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να φύγουν για την πατρίδα τους και να προετοιμάσουν την κηδεία του εξάχρονου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όλοι τους βρίσκονται σε τραγική κατάσταση με τη μητέρα του παιδιού να παραμένει σε κατάσταση σοκ, αδυνατώντας να πιστέψει το κακό που έχει συμβεί.



Σημειώνεται πως ελάχιστη ώρα μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού, συνελήφθη ο 56χρονος γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, ενώ αναζητείται ο υπεύθυνος της πισίνας, ηλικίας 38 ετών. Την ίδια ώρα, όπως έδειξε ο υγειονομικός έλεγχος στο ξενοδοχείο, όλα στο πολυτελές κατάλυμα λειτουργούσαν κανονικά, έχοντας την άδεια του  Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε η έλλειψη ναυαγοσώστη, μία θέση στην οποία το ξενοδοχείο όφειλε να έχει ορίσει έναν υπεύθυνο. Η απουσία αυτή εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ως προς το πώς το εν λόγω ξενοδοχείο, που διαθέτει πέντε αστέρια, κατάφερε να πάρει την έγκριση του ΕΟΤ, όταν στα έγγραφά του και διαθέτοντας τρεις πισίνες δεν είχε φροντίσει να καλύψει τη θέση του ναυαγοσώστη! Την προανάκριση για το τραγικό συμβάν την έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης