Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα

Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα

«Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη λέμε "Όχι" στη λιτότητα. Λέμε "Όχι" στα τελεσίγραφα των δανειστών. Λέμε "Όχι" στην κατάλυση της Δημοκρατίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα
Στις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε να μαζεύεται ο κόσμος  στην πλατεία Συντάγματος για
 τη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα που διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έληξε μετά τα μεσάνυχτα.

«Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη λέμε "Όχι" στη λιτότητα. Λέμε "Όχι" στα τελεσίγραφα των δανειστών. Λέμε "Όχι" στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα υπερηφάνειας, ελπίδας και αξιοπρέπειας σε Ελλάδα και Ευρώπη», σημείωνε σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως στην πλατεία Συντάγματος για τον ίδιο λόγο κάλεσε τον κόσμο και η πρωτοβουλία «Η απάντηση σε τελεσίγραφα είναι μία: "Όχι"» με πρόσκλησή της στο Facebook. 

Σημειώνεται πως στο κάλεσμά της ανωτέρω πρωτοβουλίας μέσω του δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης (https://m.facebook.com/events/942723502446073/) αναφέρονται αναλυτικά τα κάτωθι: 

«Παρά τις έντονες επιφυλάξεις μας για το σημερινό συλλαλητήριο, η τελική μας απόφαση είναι να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Από αυτή την στιγμή, καλούμε με οποιονδήποτε τρόπο, όσους περισσότερους μπορούμε να κατέβουν σήμερα Δευτέρα 29/6 στις 7 σε Σύνταγμα και Λευκό πύργο και να διαδηλώσουν υπέρ του ΟΧΙ στους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής μας «οικογένειας».









Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου




Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος




Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος







Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου

Πιστεύουμε πως ότι κι αν γίνει τελικά, η υπερψήφιση του ΟΧΙ με συντριπτική πλειοψηφία την Κυριακή 5/7, θα οδηγήσει την Δευτέρα σε μία νέα Ευρώπη. Και αν αυτό τελικά δεν επιτευχθεί, τότε λυπούμαστε αλλά οι δρόμοι μας χωρίζουν, πρόσκαιρα ευχόμαστε. Στόχος μας μια νέα Ευρώπη του διαφωτισμού, του πολιτισμού, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια Ευρώπη των λαών. Οι επιφυλάξεις μας οφείλονταν στο ότι βλέπαμε ξεκάθαρα ποιο είναι το σχέδιο των ευρωεκβιαστών και των εδώ συνεργατών τους.



Η κατατρομοκράτηση του λαού και δυστυχώς η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας με την πιθανή πρόκληση επεισοδίων στις πλατείες των συλλαλητηρίων. Δηλώνουμε ότι ούτε για μια στιγμή δεν φοβηθήκαμε τις πιθανές τους προβοκάτσιες, φοβηθήκαμε όμως μήπως παίξουμε το παιχνίδι τους. Γι’ αυτό καλούμε τον Ελληνικό λαό να μην πέσει στην παγίδα που πάνε ενδεχομένως να του στήσουν. Σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων, καλούμε όλους τους διαδηλωτές να καθίσουν κάτω μετατρέποντας την διαδήλωση σε καθιστική διαμαρτυρία και αφήνοντας μόνους όρθιους τους προβοκάτορες, να εκτεθούν στα μάτια της κοινής γνώμης της Ελλάδας και όλου του πλανήτη, που αυτή την στιγμή έχει στραμμένα τα μάτια του στη χώρα μας. 





Aντιλαμβανόμαστε την γελοιότητα του παιχνιδιού «ποιος την έχει πιο μεγάλη» που μας προκαλούν να παίξουμε οι συνεργάτες των ευρωεκβιαστών. Πιστεύουμε πως ο μόνος τρόπος να το αποφύγουμε, είναι ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο σήμερα, που δεν θα είναι συγκρίσιμο με το δικό τους αύριο. Και επίσης πιστεύουμε πως σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο ο κίνδυνος προβοκάτσιας εξουδετερώνεται. 



Πάνω απ’ όλα η ενότητα του Ελληνικού λαού. Ακόμη κι αν οι απόψεις διίστανται, στην δημοκρατία όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και στο τέλος όλοι οφείλουν να σεβαστούν την άποψη τη πλειοψηφίας. Γι’ αυτό καλούμε τον Ελληνικό λαό να διατηρήσει την ψυχραιμία του, όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη, παρά τις κραυγές των συνεργαζόμενων με τους ευρωεκβιαστές μέσων ενημέρωσης, που προσπαθούν εναγωνίως με ψέματα και απειλές να σπείρουν τον πανικό.



Καλούμε τον Ελληνικό λαό να δείξει αλληλεγγύη σε όποιον συνάνθρωπο την έχει ανάγκη, έστω κι αν έχει αντίθετη άποψη. Αυτή την στιγμή, ίσως υπάρχουν Έλληνες που δεν έχουν να φάνε, μετά την άνανδρη κίνηση των ευρωεκβιαστών να κλείσουν τις τράπεζες της χώρας. Χτυπάμε πόρτες και ρωτάμε τους γείτονές μας αν έχουν κάποιο πρόβλημα. 



Κάνουμε έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν λίγο παραπάνω, να το κάνουν. Ο νοών νοείτω.



Η προσπάθεια κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού και αποσταθεροποίησης της χώρας, θα πέσει στο κενό. 
Δεν φοβόμαστε
Δεν εκβιαζόμαστε
Δεν υποτασσόμαστε 
Θα νικήσουμε.»
































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης