Αρσάκειο Ψυχικού: Τα προνήπια και τα νήπια διηγούνται το όνειρο ενός εξάχρονου κοριτσιού

Αρσάκειο Ψυχικού: Τα προνήπια και τα νήπια διηγούνται το όνειρο ενός εξάχρονου κοριτσιού

Το παραμύθι που έγραψε η Φίλια Δενδρινού παρουσιάζει το όνειρο ενός εξάχρονου κοριτσιού, της Μαρίας, που όπως όλα τα παιδιά τής ηλικίας της καθημερινά βρίσκεται εκτεθειμένη σε ερεθίσματα μέσα από τα οποία χτίζει τη σχέση της με τον κόσμο που την περιβάλλει. 

Αρσάκειο Ψυχικού: Τα προνήπια και τα νήπια διηγούνται το όνειρο ενός εξάχρονου κοριτσιού
Με γωνίες κι αγωνίες ξεδιπλώνεται το έργο τής εορτής λήξεως τού τρέχοντος σχολικού έτους. Ένα πρωτότυπο παραμύθι που έγραψε η Φίλια Δενδρινού, θεατρολόγος- ηθοποιός και καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού. Το έργο παρουσιάζουν τα προνήπια και τα νήπια στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού (Αρσάκη 1, Π. Ψυχικό - τηλ. κέντρο 210.6755107) με την ευκαιρία τής λήξεως τού σχολικού έτους 2014-2015 -σε μία παράσταση την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ. 

Πρόκειται για το όνειρο ενός εξάχρονου κοριτσιού, της Μαρίας, που όπως όλα τα παιδιά τής ηλικίας της καθημερινά βρίσκεται εκτεθειμένη σε ερεθίσματα μέσα από τα οποία χτίζει τη σχέση της με τον κόσμο που την περιβάλλει. 

Όταν τη νύχτα θα αποκοιμηθεί, όλα όσα η μικρή Μαρία έζησε στην καθημερινότητά της θα αναδυθούν στον κόσμο τού ονείρου για να ζήσουν μια καινούργια ιστορία. Έτσι, η μικρούλα μας -ως Ωραία Κοιμωμένη- θα βρεθεί στη Χώρα της Συμμετρικής Ασυμμετρίας, παρέα με τον Βασιλιά Μοιρογνωμόνιο και τη γυναίκα του Δούκισσα της Αμβλείας για να συναντήσει εκεί τα Γεωμετρικά Στερεά. Κύβοι, Κύλινδροι, Κώνοι και Παραλληλεπίπεδα ζητούν να ξυπνήσουν την κοιμισμένη πριγκίπισσα που περιμένει τον ιππότη τής καρδιάς της. Έναν αληθινό πρίγκιπα τής λογοτεχνίας και ιππότη  των ανεμόμυλων… 
Κλείσιμο

Ρεαλιστικά και υπερρεαλιστικά στοιχεία μπερδεύονται μεταξύ τους, όπως άλλωστε συμβαίνει στα όνειρα, και οδηγούν τα παιδιά σε μια γνωριμία με τα γεωμετρικά στερεά, μέσα από τους δρόμους τής φιλαναγνωσίας. 

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Φίλια Δενδρινού 
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΚΙΝΗΣΗ:  Σιμόνη Σταυροπούλου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: Τατιάνα Ζωγράφου 
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:  Φίλια Δενδρινού - Σιμόνη  Σταυροπούλου 
ΣΚΗΝΙΚΑ:  Ξένια Γεωργούλα - Αλεξάνδρα Λύκαρη - Ζαφείρα Ντούλη -  Ελένη Φλεβάρη


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης