Με «παρέλαση» υπουργών και ολονύχτιο γλέντι γιόρτασαν οι καθαρίστριες την επαναπρόσληψή τους

Με «παρέλαση» υπουργών και ολονύχτιο γλέντι γιόρτασαν οι καθαρίστριες την επαναπρόσληψή τους

Η γιορτή ξεκίνησε με τα γλυκά της Νάντιας Βαλαβάνη και ολοκληρώθηκε μετά μουσικής στην Καραγιώργη Σερβίας

Με «παρέλαση» υπουργών και ολονύχτιο γλέντι γιόρτασαν οι καθαρίστριες την επαναπρόσληψή τους
Με «παρέλαση» υπουργών και ένα γλέντι που κράτησε σχεδόν 24 ώρες γιόρτασαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών την επαναπρόσληψή τους μετά από τον πολυμήνο αγώνα τους.

Τα «κόκκινα γάντια», όπως έγιναν γνωστή η ομάδα των γυναικών αυτών το τελευταίο διάστημα, πιάνει από σήμερα δουλειά μετά τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που προβλέπει την αποκατάστασή τους με τετράωρη - σε πρώτη φάση - απασχόληση.

Από το πεζοδρόμιο της Καραγιώργη Σερβίας, το «στρατόπεδο» των καθαριστριών όλους αυτούς τους μήνες, πέρασαν οι υπουργοί που «πρωταγωνίστησαν» στον αγώνα τους όπως ο αρμόδιος για τη ρύθμιση επαναπρόσληψής τους υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, η προϊστάμενή τους Νάντια Βαλαβάνη αλλά και ο υπερυπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. «Παρών» έστω και δια μακροσκελούς δήλωσης-μήνυμα ακόμα και για τη διαπραγμάτευση και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Η Νάντια Βαλαβάνη, μάλιστα, έπεσε συγκινημένη στις αγκαλιές των καθαριστριών τις οποίες φρόντισε να γλυκάνει με ένα κουτί γλυκά για την περίσταση.

Η γιορτή της αποχώρησης συνεχίστηκε όλη την ημέρα αλλά και τη νύχτα έξω από το υπουργείο Οικονομικών καθώς την ανταλλαγή ευχών, φιλοφρονήσεων και συγχαρητηρίων διαδέχθηκε τις βραδυνές ώρες γλέντι μετά μουσικής επί της Καραγιώργη Σερβίας.


Κλείσιμο






Όπως έλεγαν οι ίδιες «θα το ξημερώουμε» για να εκφράσουν τη μεγάλη τους χαρά για το γεγονός πως από σήμερα παίρνουν τις δουλειές τους πίσω.

Περίπου 200 άτομα έκλεισαν το δρόμο και πήραν μέρος στο γλέντι για να γιορτάσουν την επιτυχή κατάληξη του αγώνα των καθαριστριών.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης