Ηρεμία στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη χτεσινή στάση

Ηρεμία στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη χτεσινή στάση

Οι κρατούμενοι μπήκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στα κελιά τους - Διαμαρτύρονταν για το γεγονός δεν έχει ακόμα αποφυλακιστεί η Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των προφυλακισμένων αδελφών Τσάκαλου


Ηρεμία στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη χτεσινή στάση
Ηρεμία επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην Α' πτέρυγα μετά την άρνηση των εγκλείστων να μπουν πίσω στα κελιά τους, το βράδυ του Σαββάτου. 

Οι κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι για το ότι δεν έχει ακόμα αποφυλακιστεί η Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των προφυλακισμένων αδελφών Τσάκαλου, αρνούνταν να εισέλθουν στα κελιά και φώναζαν ότι «όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά, θα τη βρουν μπροστά τους».

Μάλιστα υποστήριζαν ότι στο πρόσωπο της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου βλέπουν τις δικές τους μητέρες.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση χωρίς να ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας.

Πριν από 20 μέρες η Αθηνά Τσάκαλου προφυλακίστηκε καθώς φιλοξενούσε την Αγγελική Σπυροπούλου. Ήδη ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας έχει προτείνει την αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης.


Στην ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι αναφέρουν:

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο. Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας. Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας μπροστά στον παραλογισμό και την αδικία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την αποφυλάκιση μιας 60χρονης μάνας και της γυναίκας του συγκρατούμενού μας Γ. Τσάκαλου επιδεικτικά κωφεύει παίζοντας με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας και την ίδια τακτική ακολουθεί και το Υπ. Δικαιοσύνης που παρατείνει την ψήφιση του νομοσχεδίου εξαντλώντας τους συγκρατούμενους απεργούς πείνας, τα αιτήματα των οποίων αφορούν όλους τους κρατούμενους και πρέπει να δικαιωθούν.

 Εδώ δεν τίθεται θέμα συμπαράστασης, εδώ το πρόβλημα είναι όλων των κρατουμένων που έχουν μια γυναίκα και μια μάνα να τους επισκέπτεται στη φυλακή.

Είναι φασιστικό και ανέντιμο η αστυνομία και οι δικαστές να εκδικούνται τους συγγενείς των κρατουμένων επειδή έχουν πρόβλημα μαζί τους.

Δε θα ανεχτούμε να πληρώνουν οι οικογένειες μας για τις δικές μας επιλογές. Αρκετά ταλαιπωρούνται με το πόνο τους.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο.

Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας. Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!

Νίκη στον αγώνα όλων των απεργών πείνας. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι κρατούμενοι από τη φυλακή Κορυδαλλού». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης