«Η ενδοσχολική βία δεν είναι παιχνίδι - Πρέπει να μιλήσεις»

«Η ενδοσχολική βία δεν είναι παιχνίδι - Πρέπει να μιλήσεις»

Αυτό είναι το σύνθημα της δράσης κατά του bullying, που υλοποιεί η εταιρεία Stoiximan, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

«Η ενδοσχολική βία δεν είναι παιχνίδι - Πρέπει να μιλήσεις»


«Η ενδοσχολική βία δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να μιλήσεις»: αυτό είναι το σύνθημα της δράσης κατά του bullying #MI FOVASAI, που υλοποιεί η εταιρεία Stoiximan, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η εν λόγω δράση περιλαμβάνει την εκπόνηση μεγάλης έρευνας για το σχολικό εκφοβισμό στην Ελλάδα, ένα πιλοτικό πρόγραμμα παρέμβασης σε δημοτικά και γυμνάσια σχολεία του Ρεθύμνου (την περιοχή από την οποία καταγόταν ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος, κατά μαρτυρίες, υπήρξε θύμα bullying), διαφημιστικά σποτ κατά του bullying με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων αθλητών και μια ιστοσελίδα (www.mifovasai.gr) με όλες τις πληροφορίες.
Κλείσιμο



Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της δράσης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Stoiximan, Ιωάννης Σπανουδάκης, ανέφερε ότι έχει έρθει η ώρα «για την ανάληψη δράσεων, που θα αντιμετωπίσουν αυτό το ειδεχθές φαινόμενο», τονίζοντας ότι η προεργασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.



«Το πρόσφατο τραγικό συμβάν με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη έφερε ξανά το θέμα του bullying στην επικαιρότητα» τόνισε και σημείωσε ότι το πρόγραμμα που υλοποιεί η εταιρεία περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση ολόκληρης της δράσης, καθώς «ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα διαδεδομένο φαινόμενο με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες κοινωνικές συνέπειες».



Ο επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Θεόδωρος Γιοβαζολιάς τόνισε ότι «ένας από τους σκοπούς της έρευνας είναι να δούμε τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και τους λόγους για τους οποίους τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά παρεμβαίνουν ή δεν παρεμβαίνουν στα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. Σε ποσοστό 85% τα παιδιά δεν παρεμβαίνουν, αλλά όταν το κάνουν η παρενόχληση σταματά στο 75% των περιπτώσεων».



Ακόμη, είπε ότι η δράση στα σχολεία του Ρεθύμνου θα γίνει με τη συνδρομή ψυχολόγων, που θα βοηθήσουν τα παιδιά και θα ενημερώσουν σωστά τους γονείς.



Ο πρωταθλητής του kick boxing Μιχάλης Ζαμπίδης, η αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο Αλεξάνδρα Ασημάκη και ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης τόνισαν ότι θα έχουν ενεργό ρόλο στην καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού.



Τέλος, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι «το bullying στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται ως ζήτημα δημόσιας υγείας» και τόνισε ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια που ξεκινά.





































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης