Οι συγγενείς των αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή συγκίνησαν τον Αλέξη Τσίπρα

Οι συγγενείς των αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή συγκίνησαν τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στους Ελλαδίτες και Κύπριους πεσόντες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας - Διαβεβαιώσεις Τσίπρα για επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων


Οι συγγενείς των αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή συγκίνησαν τον Αλέξη Τσίπρα
Λίγο πριν αναχωρήσει από την Κύπρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέτισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι το καλοκαίρι του 1974 της ελευθερίας και ανεξαρτησίας της Κύπρου. 


Περισσότερο ενθαρρυμένος έπειτα από τη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πέτρος Σουππουρής, ο οποίος μαζί με τον Χουσείν Ακανσόϊ παρευρέθηκαν με την προσωπική τους ιδιότητα ως συγγενείς πεσόντων και βραβευθέντες με το «Βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη» του Ευρωκοινοβουλίου, στη χθεσινή πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις ΜΚΟ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

Η οικογένεια του Πέτρου Σουππουρή (μητέρα πατέρας, θείοι, αδέλφια) είχε δολοφονηθεί από Τουρκοκύπριους το 1974 ενώ και ο ίδιος που ήταν τότε 9 χρονών είχε πυροβοληθεί αλλά κατάφερε να επιζήσει. Ο κ. Σουππουρής μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν αρχιπιλότος των Κυπριακών Αερογραμμών αλλά σήμερα βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας, καθώς η εταιρεία έκλεισε.

Ο κ. Σουππουρής είπε ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός τους ανέφερε πως δεν πραγματοποίησε αυτή τη συνάντηση μόνο συμβολικά αλλά και ουσιαστικά γιατί πιστεύει ότι όταν τα δύο μέρη θέλουν να σμίξουν αυτό είναι πιο εύκολο να γίνει και αυτή θα είναι και η προσπάθειά του.

Κλείσιμο
«Κι εγώ και ο κύριος Ακανσόϊ, η οικογένεια του οποίου είχε δολοφονηθεί από ελληνοκύπριους, εξηγήσαμε στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Εγώ του είπα ότι ζήσαμε το μακελειό που έγινε το 1974, οι οικογένειές μας χάθηκαν και θέλουμε τις αρχές που ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πρεσβεύουν να τις χρησιμοποιήσουν, να τις διατηρήσουν ώστε να μην ξαναζήσουν τέτοια γεγονότα τα παιδιά μας, τα παιδιά της Κύπρου και της Ελλάδας ή και της Τουρκίας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης