Κατρούγκαλος: Νέο σχέδιο αξιολόγησης χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα

Κατρούγκαλος: Νέο σχέδιο αξιολόγησης χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα

«Δεν κάνουμε κωλοτούμπες, θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης



Κατρούγκαλος: Νέο σχέδιο αξιολόγησης χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα
Νέο σχέδιο αξιολόγησης στο Δημόσιο πρόκειται να συζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πρώτο ραντεβού που θα έχει με την ΑΔΕΔΥ, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά βελτιωτικό. «Μέχρι τώρα η αξιολόγηση λειτουργούσε τιμωρητικά, αφού σκοπός της ήταν η απόλυση. Εμείς θα συζητήσουμε για ένα σύστημα αξιολόγησης με σκοπό τη βελτίωση των υπαλλήλων και της ποιότητας των υπηρεσιών» είπε.

«Θέλουμε αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα απολύει, θα βοηθά όσους έχουν ανάγκη, θα τους ακούει», δήλωσε.

Κλείσιμο

Aκόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε τ
ην άμεση επαναπρόσληψη, μέσα σε ένα μήνα, 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας. Οι απολυμένοι είναι κυρίως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων.

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Στην ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.

Πάντως στους 2.500 με 3.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, όμως δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.

Σε άλλη του συνέντευξη στο «Βήμα Fm για την αξιολόγηση ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Την αξιολόγηση δεν θα την κρατήσουμε, αλλά θα την κάνουμε καινούργια. Το πρώτο θέμα που έχω καλέσει την ΑΔΕΔΥ για να συζητήσουμε αύριο είναι πώς θα κάνουμε το νέο Δημόσιο, με μια αξιολόγηση τίμια, που θα βοηθάει τους υπαλλήλους. Είμαι απολύτως υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο Τομέα. Η προηγούμενη αξιολόγηση ήταν φερετζές για απόλυση. Δεν ήταν αξιολόγηση» και τόνισε: «Δεν κάνουμε κωλοτούμπες, θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα». 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης