Ανοιχτά τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου

Ανοιχτά τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου

Φέτος, πάντως, σημαντική μερίδα των εμπόρων θεωρεί ότι καλώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και στις 14 Δεκεμβρίου, ως μια ευκαιρία να αυξηθεί ο τζίρος τους που μειώθηκε αισθητά τον τελευταίο μήνα

Ανοιχτά τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου
Κανονικά θα λειτουργήσουν και την τελευταία Κυριακή του έτους, στις 28 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα, καθώς στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης τις αμέσως προσεχείς ημέρες στη Βουλή έχει περιληφθεί σχετική τροποποίηση του νόμου που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις από την πλευρά των εμποροϋπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4177/2013 επιτρέπει τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο, μεταξύ των οποίων και τις δύο Κυριακές που προηγούνται των Χριστουγέννων. Φέτος, η πρώτη Κυριακή είναι μεθαύριο 14 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στις 21 Δεκεμβρίου. Από την πρώτη στιγμή της θεσμοθέτησης του νόμου 4177/2013 η αγορά είχε επισημάνει ότι αντί των δύο Κυριακών προ των Χριστουγέννων τα καταστήματα θα έπρεπε να είναι ανοιχτά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους, όταν πλέον θα είχε καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα.

Φέτος, πάντως, σημαντική μερίδα των εμπόρων θεωρεί ότι καλώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και στις 14 Δεκεμβρίου, ως μια ευκαιρία να αυξηθεί ο τζίρος τους που μειώθηκε αισθητά τον τελευταίο μήνα, γεγονός που  ερμηνεύεται ως απόρροια των διαδηλώσεων των προηγούμενων ημερών, καθώς και των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο
www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης