Εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια - Στην πορεία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ


Εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι φοιτητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, στο πλαίσιο του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, ενώ νωρίτερα την Πέμπτη και μαθητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, κατά του θεσμού του «νέου λυκείου» και της «επίθεσης» που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση.

Κατά τις πορείες δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι επικράτησε μικροένταση έξω από τη Βουλή, όταν κάποια στιγμή διαδηλωτές επιχείρησαν να γκρεμίσουν τα κάγκελα γύρω από τον περίβολο του Κοινοβουλίου.


Κλείσιμο

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν, επίσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέλοντας να λάβουν μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.



Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κινητοποίηση, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ ζητεί να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους.


















Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν, ωστόσο, και λιμενεργάτες οι οποίοι διαμαρτυρούνται για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Η πορεία των εργαζομένων στα λιμάνια, οι οποίοι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), ζητώντας να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών λιμανιών.

Στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία και μέσω της οδού Σταδίου κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών. Με την ολοκλήρωση της πορείας δόθηκε στην κυκλοφορία και η οδός Σταδίου, ενώ οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.



Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν και μεταλλεργάτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το εποχικό επίδομα. Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο βρέθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν και συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας. Διαβάστε περισσότερα εδώ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης