Παπαμιμίκος: Μια χούφτα «μπαχαλάκηδες» ματαίωσαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου

Παπαμιμίκος: Μια χούφτα «μπαχαλάκηδες» ματαίωσαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου

«Η πράξη τους συνιστά έκφραση αδίστακτου αυταρχισμού, προσβάλλει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, υπονομεύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δημοκρατία», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο κ. Παπαμιμίκος

Παπαμιμίκος: Μια χούφτα «μπαχαλάκηδες» ματαίωσαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου
«Με το "έτσι θέλω" μια χούφτα "μπαχαλάκηδες" ματαίωσαν σήμερα τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών», δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολιάζοντας το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

«Η πράξη τους συνιστά έκφραση αδίστακτου αυταρχισμού, προσβάλλει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, υπονομεύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δημοκρατία», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο κ. Παπαμιμίκος και προσθέτει: «Έστω και τώρα, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να καταδικάσουν τις πρακτικές της  βίας και του αυταρχισμού και να απαιτήσουν σεβασμό στους νόμους, στους χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειες τους που τόσα βάρη σηκώνουν για τις σπουδές τους.

Σήμερα, που η χώρα αρχίζει να στέκεται στα πόδια της, είναι αδιανόητο να επιμένουν κάποιοι να προσφέρουν πολιτική κάλυψη σε "μπαχαλάκηδες". Είναι, επιτέλους, καιρός να τελειώνουμε μ΄ αυτές τις λογικές.

Κλείσιμο
Για όσους επιχειρούν καταλήψεις, υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση από τους νόμους, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται. Στα Πανεπιστήμια ισχύει ό,τι και στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους, όταν συντελούνται έκνομες πράξεις (Ν. 4009/2011).

Στη χώρα που γεννήθηκε η Παιδεία και ο Πολιτισμός, δεν μπορεί να συνεχίζονται εικόνες ντροπής σαν τη σημερινή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης