Βιβλική καταστροφή στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία

Βιβλική καταστροφή στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία

Επί τόπου ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος- Χαρακτηριστική ήταν η αποδοκιμασία με την οποία τον υποδέχτηκε κάτοικος: «Νωρίς φτάσατε κ. υπουργέ, να σας φτιάξουμε έναν καφέ;» - Μαρτυρίες οικογενειών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται

Βιβλική καταστροφή στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία
Στις γειτονιές του Ιλίου, στην οδό Βούρβαχη, επικρατεί το χάος, μία ημέρα μετά τη βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία.

Από το στενό των Δαναών έως και την οδό Ξάνθου, επί της Βούρβαχη, υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ολική καταστροφή, έχουν πλημμυρίσει πλήρως και οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, καθώς έχουν χάσει τα υπάρχοντά τους.

Επί τόπου βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ενώ όλη η γειτονιά βρίσκεται στο πόδι. Μάλιστα, χαρακτηριστική ήταν η αποδοκιμασία με την οποία τον υποδέχτηκε κάτοικος: «Νωρίς φτάσατε κ. υπουργέ, να σας φτιάξουμε έναν καφέ;».

Κλείσιμο
Ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, φανερά εκνευρισμένος και αναστατωμένος.

Επιπλέον, υπάρχουν σπίτια που πλημμύρισαν και σε όλα τα παράλληλα και κάθετα στενά της οδού Βούρβαχη, με μικρότερες ωστόσο καταστροφές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων της γειτονιάς, ο χείμαρρος από τη λεωφόρο Θηβών προς την οδό Βούρβαχη κατάφερε και παρέσυρε αυτοκίνητα έως και 300-400 μέτρα, και μάλιστα όχι σε ευθεία, αλλά όπως πήγαινε ο χείμαρρος.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και του δήμου Ιλίου, ενώ και η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ιλίου βρίσκεται στις γειτονιές για να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο.


Μαρτυρίες οικογενειών 
Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου η γειτονιά της περιοχής του Ίλιον είναι βυθισμένη σε ένα σκηνικό πόνου, απόγνωσης, δακρύων. Άνθρωποι που βιώνουν τον πιο φρικτό εφιάλτη καθώς σήμερα δεν έχουν πού να μείνουν. Τα ορμητικά νερά και οι πλημμύρες κατέστρεψαν τα σπίτια τους. Όλα τα υπάρχοντά τους. Εκείνοι, όπως λένε, κινδύνεψαν να πνιγούν στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο να ανοίξουν τις πόρτες που είχαν φρακάρει από τα ορμητικά νερά. Παιδιά μικρά που κλαίνε, γονείς απελπισμένοι, παππούδες και γιαγιάδες που πέρασαν το βράδυ τους μοιρολογώντας για το σπιτικό που με θυσίες είχαν στήσει. Αυτό είναι το σκηνικό σήμερα εκεί.

Το protothema.gr συνάντησε τρεις οικογένειες και μίλησε μαζί τους: Είναι η εξαμελής οικογένεια του κ. Σπύρου που πέρασε όπως όπως τη νύχτα της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και από τα χαράματα πήγαν να δουν το σπίτι τους ή τουλάχιστον ότι είχε απομείνει από εκείνο. Ξεσπάνε. Ζητούν βοήθεια και συμπαράσταση.

Ο κ. Νίκος Μαμάς είδε την περιουσία του το εργαστήριό του να καταστρέφεται. Ανυπολόγιστες ζημιές με μηχανήματα πανάκριβα να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Πιο κάτω μία γιαγιά η κ. Ολυμπία κλαίει χωρίς σταματημό. Έχασε το σπίτι της, δεν υπάρχει τίποτα πια μας λέει. Δεν έφυγε το βράδυ από εκεί. Περίμενε να δει τι θα σωθεί. Δεν σώθηκε τίποτα δυστυχώς… Η κάμερα του protothema.gr μπαίνει μέσα στα κατεστραμμένα σπίτια και συναντά τους ανθρώπους που σήμερα θρηνούν για όλα όσα έχασαν…


Η πολυκατοικία του κ. Σκορδίλη υπέστη σαρωτικές καταστροφές...


Η οικογένεια του κ. Σπύρου είδε την περιουσία της να καταστρέφεται ολοσχερώς


Η οικογένεια του κ. Σπύρου είδε την περιουσία της να καταστρέφεται ολοσχερώς


Η γιαγιά κ. Ολυμπία, με τα τρία ανήλικα εγγόνια, την Ολυμπία, το Μάριο και τον Παύλο, είδε την περιουσία της να καταστρέφεται... 






























Ολική καταστροφή σε κατάστημα στο Μενίδι

Το protothema.gr βρέθηκε και στο Μενίδι για να αντικρίσει από κοντά τις καταστροφές τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουν από σήμερα με υπομονή και δύναμη οι κάτοικοι.

Στην οδό Λιοσίων και Χρήστου Δέδε, στο Μενίδι, ο κ. Κώστας Κάλπακας διατηρεί κατάστημα με είδη υγιεινής. «Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Εχουν ξαναμπεί νερά, αλλά όχι όπως χθες. Είμαι πολλά χρόνια εδώ, αλλά δεν είχαμε ξαναπνιγεί από το νερό. Καταστράφηκε το εμπόρευμά μου. Ποιος θα με αποζημιώσει; Το νερό που μπήκε στην αποθήκη μάς έκανε ζημιά. Τρεις άνθρωποι χθες ήμασταν με τις σκούπες για να σώσουμε την επιχείρησή μας. ο δρομος ειχε 50 πόντους νερό, μπορεί και παραπάνω».














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης