ΕΟΠΥΥ: Χωρίς την παρουσία ασθενών η χορήγηση των «ακριβών» φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς την παρουσία ασθενών η χορήγηση των «ακριβών» φαρμάκων

Δεν θα απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία του ασθενούς όταν πρόκειται να λάβει νοσοκομειακά σκευάσματα - Θα προσκομίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όλα τα σχετικά παραστατικά παράλληλα με εξουσιοδοτήσεις ασφαλισμένων για να γίνεται ομαδική εκτέλεση των συνταγών

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς την παρουσία ασθενών η χορήγηση των «ακριβών» φαρμάκων
Τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που πάσχουν από σοβαρότατες παθήσεις και χρειάζεται να λαμβάνουν τη θεραπεία τους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων επιχειρεί να δώσει ο ΕΟΠΥΥ.
 
Μέχρι τώρα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις απευθύνονταν για να λάβουν τα λεγόμενα ακριβά ή νοσοκομειακά φάρμακα στα φαρμακεία του ΕΣΥ. Στην περίπτωση που αυτά δεν ήταν διαθέσιμα από τα νοσοκομειακά φαρμακεία – κάτι που στην πραγματικότητα ήταν ο… κανόνας και όχι η εξαίρεση- με την υπογραφή «στερούμεθα» από τον αρμόδιο φαρμακοποιό του ΕΣΥ απευθύνονταν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
 
Πλέον, και μετά τις επανειλημμένες «κραυγές» βοήθειας από τους Συλλόγους των Ασθενών με βαριές παθήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μην απαιτείται η παρουσία των ασθενών στα φαρμακεία του Οργανισμού όταν πρόκειται να λάβουν νοσοκομειακά σκευάσματα.
 
Κλείσιμο
Με απόφαση που εξέδωσε, προβλέπεται η δυνατότητα να προσκομίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από υπάλληλο των δημόσιων νοσοκομείων, σε συμφωνημένες ημέρες και ώρες, όλα τα σχετικά παραστατικά (συνταγές, γνωματεύσεις, φωτοτυπίες των βιβλιαρίων υγείας) παράλληλα με εξουσιοδοτήσεις ασφαλισμένων, προκειμένου να γίνεται ομαδική εκτέλεση των συνταγών, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.
 
«Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η καλύτερη διακίνηση των φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία» σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
 
Να σημειωθεί ότι η εκτέλεση συνταγών κρατικών νοσοκομείων με φάρμακα νοσοκομειακής μόνο χρήσης, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης του νοσοκομείου και δήλωση στέρησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων επί της συνταγής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης