Μαραθώνιος από τον ΣΕΓΑΣ και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Μαραθώνιος από τον ΣΕΓΑΣ και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει τον Μαραθώνιο τόσο υπό την έννοια της αιγίδας, όσο και με την πρακτική παροχή της υγειονομικής υποστήριξής του

Μαραθώνιος από τον ΣΕΓΑΣ και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
Συμβολική αλλά και ουσιαστική στήριξη παρέχει το υπουργείο Υγείας στον εφετινό 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
 
«Το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει τον Μαραθώνιο τόσο υπό την έννοια της αιγίδας, όσο και με την πρακτική παροχή της υγειονομικής υποστήριξής του, δηλαδή της κάλυψης τυχόν υγειονομικής ανάγκης υπάρξει κατά τη διάρκειά του. Στέλνει όμως παράλληλα ηχηρό μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι  να διατηρήσει κάποιος αθλητικό τρόπο ζωής σε όλη του τη…ζωή» είπε ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, κατά την παρουσίαση της δράσης «Μεγαλώνουμε με Υγεία» που «τρέχει»  η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ως θεσμικός εταίρος του Μαραθωνίου της Αθήνας.
 
«Σκοπός της εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία» είναι να αναδειχθεί ένα σημαντικό μήνυμα: Η υιοθέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινών συμπεριφορών, όπως ο εμβολιασμός κατά  λοιμωδών νοσημάτων (π.χ γρίπη, πνευμονιοκοκκική νόσος), η τακτική άσκηση, η  αποχή από το κάπνισμα, η ισορροπημένη διατροφή και οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας στη ζωή μας» ανέφερε ο πρόεδρος της επιστημονικής εταιρίας κ. Μιχάλης Τουμπής.
 
Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος, τόνισε ότι «ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να έρθουμε κοντά σε ένα διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής. Η φροντίδα του εαυτού μας, η άσκηση, η σωστή διατροφή, η πρόληψη, ο εμβολιασμός, αποτελούν διαβατήριο για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής».
 
Η κ. Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας,  κατά τη διάρκεια της δικής της ομιλίας, υπογράμμισε: «Μεγαλώνοντας συνειδητοποιούμε ότι σωματικά και πνευματικά οι αντοχές μας μεταβάλλονται. Το μέγεθος της φθοράς που επέρχεται όμως, συχνά εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αν διασφαλίσουμε την ποιότητα στη ζωή τη δική μας και της οικογένειάς μας. Hεφαρμογή  υγιεινών πρακτικών και κυρίως η πρόληψη με τη βοήθεια της άθλησης και της ισορροπημένης διατροφής, αποτελούν αναμφισβήτητα σημαντικούς συμμάχους της άμυνας του οργανισμού μας».  
 
Δράσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας
 
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας, θα υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες. Αναλυτικά:

1)  Ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε. (αρ. 15) θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO, The Authentic και τις τρεις ημέρες της έκθεσης (6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2014), όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό από Ειδικούς Πνευμονολόγους και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό.

2) Ομάδα με πάνω από 200 δρομείς θα συμμετέχει με το μήνυμα «Μεγαλώνουμε με Υγεία» στις τρεις διαδρομές του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας (στην Κλασική Διαδρομή & στους Αγώνες 5 & 10 χλμ.).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης