Υπ. Άμυνας: Για την κατάσταση στα ναυπηγεία Ελευσίνας φταίει η εταιρεία που τα διαχειρίζεται

Υπ. Άμυνας: Για την κατάσταση στα ναυπηγεία Ελευσίνας φταίει η εταιρεία που τα διαχειρίζεται

Εμείς έχουμε καταβάλει το σύνολο του τιμήματος που αφορά τις πυραυλακάτους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Υπ. Άμυνας: Για την κατάσταση στα ναυπηγεία Ελευσίνας φταίει η εταιρεία που τα διαχειρίζεται
Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να ρίξει φως στην υπόθεση των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά την κίνηση των εργαζομένων να αποκλείσουν τη διοίκηση των ναυπηγείων διαμαρτυρόμενοι επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί τους επί οχτώ μήνες.

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΘΑ ξεκαθαρίζει ότι «έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους». 

«Η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας» προσθέτει το υπουργείο ανακοινώνοντας ότι σχετική ενημέρωση θα έχουν οι εργαζόμενοι σε συνάντηση με φορείς του Πολεμικού Ναυτικού την Τρίτη.

Κλείσιμο
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους. Αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι που θα έχουν προκαθορισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού αύριο, Τρίτη 21 Οκτωβρίου.
 
Με αυτά γίνεται σαφές ότι η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
 
Παρ’ όλα αυτά, κατά το χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους με συστηματικές προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού και των υπηρεσιακών παραγόντων, στην προοπτική ολοκλήρωσης του απαιτούμενου κατασκευαστικού έργου των πλοίων για την ένταξή τους στο Στόλο και τη διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται και προωθεί σχέδια και προτάσεις.
 
Η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και μ’ αυτήν συμφωνούν οι εργαζόμενοι ενώ διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων χωρίς να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων, με εξαίρεση την ΤΠΚ «Ρίτσος» που είναι έτοιμη να καθελκυθεί. 
 
Διαρκής μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συμβολή στην προοπτική της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των πυραυλακάτων και περιέργως καταγγέλεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Επιπροσθέτως γίνεται σαφές ότι με αίσθημα ευθύνης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης