Συγκέντρωση σιδηροδρομικών στο υπ. Εργασίας για την καταβολή των εφάπαξ

Συγκέντρωση σιδηροδρομικών στο υπ. Εργασίας για την καταβολή των εφάπαξ

«Διαδηλώνω όχι μόνο για τα λεφτά αλλα και για την ζωή των παιδιών μου» δηλώνει συνταξιούχος σιδηροδρομικός στο protothema.gr

Συγκέντρωση σιδηροδρομικών στο υπ. Εργασίας για την καταβολή των εφάπαξ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν τα σωματεία των σιδηροδρομικών με βασικό αίτημα τους, την καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους συναδέλφους τους αφού όπως καταγγέλλουν έχει παγώσει απο το 2012.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει πως «Μετά το κούρεμα των αποθεματικών του (PSI) στις 12/3/2012, που είχε σαν αποτέλεσμα την υπεξαίρεση 45 εκατομμυρίων ευρώ, εκατοντάδες συνάδελφοι δεν μπορούν να πάρουν το εφάπαξ τους».

Οι συγκεντρωμένοι σιδηροδρομικοί ζητούν μεταξύ άλλων την επιστροφή των χρημάτων που χάθηκαν με το PSI από το ταμείο προνοίας των Σιδηροδρομικών, ώστε να μπορούν να πάρουν το εφάπαξ τους και ο υπολογισμός του να πραγματοποιείται με βάση το δικαιούμενο ποσό σε συνάρτηση πάντα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Κλείσιμο




Μιλώντας στο protothema.gr  ο Θοδωρής Πελέτζας συνταξιούχος σιδηροδρομικός καταγγέλλει πως περιμένει το εφάπαξ του από τις αρχές του 2012 που βγήκε στην σύνταξη.

Ο πρώην τεχνικός του ΟΣΕ έχει τρία παιδια, εκ των οποίων τα δύο σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο και το τρίτο πηγαίνει στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

«Διαδηλώνω όχι μόνο για τα λεφτά αλλα και για την ζωή των παιδιών μου. Εχω τρία παιδια. Τα δύο σπουδάζουν, ειναι επιστήμονες, το αλλο ειναι στην τελευταία τάξη του λυκείου. Δεν έχω να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου. Ζητάμε τα λεφτά μας. Αυτά που πληρώσαμε» λέει μεταξύ άλλων ο κ. Θοδωρής.



Τελικά οι σιδηροδρομικοί έκλεισαν ραντεβού με τον υφυπουργό Εργασίας Αντώνη Μπέζα μέσα στην εβδομάδα ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία τους.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης