«Μεθοδεύσεις» από τον ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών

«Μεθοδεύσεις» από τον ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών

Όχι στη λασπολογία του κλάδου, λέει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών

«Μεθοδεύσεις» από τον ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών
Τις σκοτεινές μεθοδεύσεις από τον ΕΟΠΥΥ, την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος των ιδιωτικών κλινικών και η διαδικασία πληρωμών του Οργανισμού προς τον κλάδο, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ). «Στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι να αποτύχει ο έλεγχος και γι' αυτό εφευρίσκει διαρκώς προσκόμματα για να κωλυσιεργεί» αναφέρει ο ΣΕΚ και ζητεί εξηγήσεις τόσο από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όσο και από τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Υγείας, για την κατάσταση που έχει προκληθεί.
 
Μέσα από τη μη ολοκλήρωση του ελέγχου, εκτιμά ο ΣΕΚ «θα καλυφθεί η ανικανότητα του Οργανισμού να πληρώσει τις Ιδιωτικές Κλινικές για τις υπηρεσίες που έχουν ήδη παρασχεθεί στους ασφαλισμένους του, αλλά και να τηρήσει τις υποχρεώσεις του. Υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αλλά και όλοι οι Υπουργοί που πέρασαν από το Υπουργείο Υγείας».
 
Ο ΣΕΚ υπογραμμίζει ότι πρώτος ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση των τιμολογίων των Iδιωτικών Kλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία μάζευαν σκόνη στα ράφια του Οργανισμού καθώς και ότι πρότεινε να αναλάβουν οι ίδιες οι κλινικές το κόστος του ελέγχου από ανεξάρτητες Ελεγκτικές Εταιρείες για να ξεπεραστεί η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ και η απροθυμία του κράτους να λύσει το ζήτημα.
 
Κλείσιμο
Όχι στη λασπολογία του κλάδου
 
Την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου των νοσηλίων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές κλινικές ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ). «Δηλώνουμε κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε υπέρμαχοι της νομιμότητας, της τήρησης των Νόμων και των Συμβάσεων και δεν θα ανεχτούμε στους κόλπους μας οποιονδήποτε «συνάδελφο» επιδεικνύει αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα παραβατική συμπεριφορά» δηλώνει το ΔΣ της ΠΕΙΚ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες των κλινικών θεωρούν ότι «σπιλώνεται ένας κλάδος χωρίς κανένας έλεγχος να έχει ολοκληρωθεί και χωρίς κανένα πόρισμα να έχει εκδοθεί και τελεσιδικήσει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης