Ανακοινώθηκε το εμπάργκο - Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία

Ανακοινώθηκε το εμπάργκο - Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία

Θα εξεταστεί ο αντίκτυπος των ανακοινώσεων του Ρώσου Προέδρου για εμπάργκο στα προϊόντα της ΕΕ

Ανακοινώθηκε το εμπάργκο - Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία
 Η Ρωσία επιβάλλει συνολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Η απαγόρευση θα εφαρμοσθεί από σήμερα, 7 Αυγούστου και θα έχει ισχύ ενός έτους.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει να επιβάλει απαγόρευση της διέλευσης επάνω από το ρωσικό έδαφος των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών από και προς την Ασία.

Κλείσιμο
Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία 


Την ίδια ώρα, σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτη Μίχαλο, και τη συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων, με στόχο να αξιολογηθούν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία, μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις αντιδράσεις της τελευταίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ Δ. Μελάς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Ν. Σταθόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, INCOFRUIT HELLAS, ΣΕΘ, ΣΕΒΤ, ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΕΚΕ, ΣΕΓ, ΟΦΑΕ, ΟΑΕΠ.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τις ανακοινώσεις Πούτιν περί εμπάργκο στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων στη Ρωσία. Η πρώτη διαβούλευση των ειδικών του υπουργείου περιορίστηκε στο να επιβεβαιώσει το πρόβλημα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης