Ρέθυμνο: Δείτε τον κροκόδειλο να κολυμπάει στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών

Ρέθυμνο: Δείτε τον κροκόδειλο να κολυμπάει στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών

Η περιοχή που εντοπίστηκε ο «κροκοδειλ-άκης» έχει περιφραχτεί για να αποφευχθούν δυσάρεστες συναντήσεις - Στα μέσα της εβδομάδας η επιχείρηση εντοπισμού του

Ρέθυμνο: Δείτε τον κροκόδειλο να κολυμπάει στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών
Νέες εικόνες του μήκους δύο μέτρων κροκόδειλου που εντοπίστηκε στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών είδαν τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας.

Ο κροκόδειλος, ο οποίος έχει γίνει το κεντρικό θέμα συζητήσης σε όλη την Κρήτη και ειδικά στο Ρέθυμνο, εμφανίζεται στην επιφάνεια της λίμνης, στα πλάνα που εξασφάλισε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ώσπου ξαφνικά κάτι του κινεί το ενδιαφέρον και μετακινείται προς μια κατεύθυνση.

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί βεβαιώνουν οτι το ερπετό δεν αναμένεται να απομακρυνθεί από το νερό και τις όχθες της λίμνης, η διεύθυνση του ΟΑΚ έχει προχωρήσει σε εργασίες περίφραξης του χώρου καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο στο νερό. Σημειώνεται, δε, ότι παρά το γεγονός ότι το μπάνιο απαγορεύεται στην περιοχή, είναι αρκετοί οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που επιλέγουν να δροσίζονται στα νερά της λίμνης του Φράγματος.

Κλείσιμο


 Η επιχείρηση εντοπισμού και απομάκρυνσης του κροκοδειλ-άκη, όπως χαριτολογώντας τον αποκαλούν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου, δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν την Πέμπτη οπότε στο σημείο αναμένεται να βρεθεί ειδικό του μουσείου φυσικής ιστορίας Ηρακλείου.

Μαρτυρίες των κατοίκων
Σύμφωνα με το cretapost.gr oλόκληρη η περιοχή γύρω από το Φράγμα των Ποταμών είναι ανάστατη με την ύπαρξη του κροκόδειλου. Αρκετοί είναι εκείνοι που τον έχουν δει με τα μάτια τους ενώ άλλοι απλά ακούνε της ιστορίες. 

«Είχα έρθει μία βόλτα με το σκυλί μου στη λίμνη και βρίσκω τον κ. Μαμαγκάκη και μας ειδοποιεί κάποιος ότι ο κροκόδειλος ήταν εδώ. Και όντως τον είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Υπάρχει αναστάτωση στην περιοχή, ο κόσμος είναι ανήσυχος. Άλλοι είναι δύσπιστοι και λένε ότι είναι ψευδές. Όμως οι πυροσβέστες είναι αξιόπιστοι και σεβαστά μέλη και τον είδα κι εγώ με τα μάτια μου. Έχει 2 μέτρα μήκος και με το που είδε αρκετό κόσμο στη λίμνη μπήκε ξανά στο νερό», επεσήμανε ένας κάτοικος της περιοχής.

«Λένε πως ο κροκόδειλος είναι εδώ και ένα χρόνο στη λίμνη. Κάποιοι τον είχαν δει και παλαιότερα αλλά δεν πίστεψαν στα μάτια τους και δεν το ανέφεραν. Εγώ προσωπικά δεν το έχω δει αυτό όμως που ξέρω είναι ότι στη λίμνη υπήρχαν 20 πάπιες και τώρα έχει μείνει μόνο μία. Παράλληλα, λείπουν από πολλές οικογένειες ζώα. Εμάς για παράδειγμα μας λείπουν 8 αρνιά», επεσήμανε δεύτερος κάτοικος της περιοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης