Αναστασιάδης: Αν ο Έρογλου δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν θα γευματίσω με τον Μπάιντεν

Αναστασιάδης: Αν ο Έρογλου δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν θα γευματίσω με τον Μπάιντεν

Ο κ. Μπάιντεν θα μεταβεί αύριο στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογου - Η συνάντηση θα γίνει στην οικία του κ. Έρογλου χωρίς όμως να υπάρχουν σημαίες και εμβλήματα

Αναστασιάδης: Αν ο Έρογλου δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν θα γευματίσω με τον Μπάιντεν
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει διαμηνύσει στην αμερικανική πλευρά πως δεν πρόκειται να παραστεί στο γεύμα που θα παραθέσει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση που γίνουν αποδεκτές παρεκλίσεις που θα αναβαθμίζουν το ψευδοκράτος.

Ο κ. Μπάιντεν θα μεταβεί αύριο στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογου. Οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση θα πρέπει να γίνει σε χώρο που δεν έχει συμβολισμό (λεγόμενο προεδρικό μέγαρο) και χωρίς τη συμμετοχή «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους. Ο χώρος θα ελεγχθεί από Αμερικανούς διπλωμάτες πριν τη μετάβαση του κ. Μπάιντεν στα κατεχόμενα. Η συνάντηση θα γίνει στην οικία του κ. Έρογλου χωρίς όμως να υπάρχουν σημαίες και εμβλήματα. Αν η τουρκική πλευρά δεν τηρήσει αυτούς τους όρους, τότε ο κ. Μπάιντεν δεν θα μεταβεί στα κατεχόμενα.

Πρόβλημα με Αμμόχωστο
Αν και όλες οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα ανακοίνωνε πρωτοβουλία για μετάβαση εμπειρογνωμόνων στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου, με στόχο να γίνουν μελέτες για ανοικοδόμηση της πόλης, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία, δεν υπήρξε οριστική κατάληξη στις διαβουλεύσεις και έτσι το θέμα έμεινε εκκρεμές. Το βάρος της επίσκεψης Μπάιντεν αναμένεται να πέσει στα θέματα του φυσικού αερίου για τα οποία οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Φέρνει... σερβίτσια
Το γεύμα που αναμένεται να παραθέσει ο κ. Μπάιντεν σε εστιατόριο στη νεκρή ζώνη προετοιμάζεται από Αμερικανούς σεφ που έχουν έρθει στην Κύπρο για αυτό το σκοπό. Από τις ΗΠΑ έχουν φτάσει και τα σερβίτσια που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ τον έλεγχο της ασφάλειας τον έχουν αναλάβει Αμερικανοί πράκττορες που βρίσκονται πλεον σε ολόκληρη την Κύπρο και ελέγχουν κάθε πληροφορία που σχετίζεται με την επίσκεψη του αντιπροέδρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης