Υπόθεση ΧΑ: Τι αναφέρει το κατηγορητήριο σε βάρος του Στάθη Μπούκουρα

Υπόθεση ΧΑ: Τι αναφέρει το κατηγορητήριο σε βάρος του Στάθη Μπούκουρα

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου - Κατηγορείται για παράβαση του νόμου περι όπλων - Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απολογία του Χρ.Αλεξόπουλου

Υπόθεση ΧΑ: Τι αναφέρει το κατηγορητήριο σε βάρος του Στάθη Μπούκουρα
Προθεσμία για τις 2 Ιουνίου ζήτησε και έλαβε από τις ειδικές ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθηυς Μπούκουρας, ο οποίος είχε κληθεί να απολογηθεί για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περι όπλων.

Ο Στάθης Μπούκουρας βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος αρνείται κάθε παράνομη πράξη και έχει διαφοροποιηθεί από τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κόμμα.

Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να ακολουθήσει και η προσέλευση στο Εφετείο του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, επίσης ανεξάρτητου πλέον βουλευτή και πρώην της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.


Κλείσιμο

Χαρακτηριστικά, το κατηγορητήριο σε βάρος του Σ. Μπούκουρα αναφέρει:
«Το ως άνω όπλο κατείχες με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στα πλαίσια της δραστηριότητας σου ως μέλος της και ως μέλος της ηγετικής της ομάδας, αποδεχόμενος τους σκοπούς της οργάνωσης δια της ασκήσεως των ανατεθέντων σε εσένα "καθηκόντων" συνεισφέροντας στην πραγμάτωση των δεσμευτικών για εσένα- όπως και για όλα τα μέλη της οργάνωσης- στόχων της».

Ο συνήγορος του Σ. Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε πρωτοφανές το κατηγορητήριο που αφορά την τροποποίηση, όπως είπε, μιας νόμιμης κυνηγετικής καραμπίνας, η οποία αντί για τρία παίρνει πέντε φυσίγγια. Απηύθυνε έκκληση «όπως σεβόμαστε εμείς τη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να δείξει το δέοντα σεβασμό» και υποστήριξε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολέας του θέλουν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία, επισημαίνοντας ότι είναι τραγωδία να γίνονται άνθρωπο θυσίες για πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο κ. Κούγιας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών της ΧΑ στο πρόσφατο ξέσπασμα του Στάθη Μπούκουρα στη Βουλή είπε ότι ο πελάτης του ότι νιώθει πως βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες.

«Από τη μία υπάρχουν πραγματικά πολιτικά συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση της ΧΑ και από την άλλη, θεωρεί ότι άνθρωποι που ήταν βουλευτές μαζί του στα ίδια έδρανα, μόνο και μόνο επειδή βάζει την οικογένεια του πάνω από την κομματική ιδιότητα, αυτό να θεωρείται κωμικό και να τον χλευάζουν», είπε.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε ακόμα ότι: «Πραγματικά μπορεί να υπάρχουν στελέχη της ΧΑ που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις. Ποιος δεν καταδικάζει αυτόν που σκότωσε τον Φύσσα και όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν αθώοι άνθρωποι».

Οι ανακρίτριες μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα καλέσουν σε απολογία και το βουλευτή της ΧΑ Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.  





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης