Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι για την εκλογική αποζημίωση

Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι για την εκλογική αποζημίωση

Με επιστολή τους προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης διεκδικούν την αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης στο ύψος του Ιουνίου του 2012

Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι για την εκλογική αποζημίωση
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η συντονιστική επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς εκφράζει την αντίθεσή της στη δραματική μείωση της εκλογικής αποζημίωσης των  δικαστικών  αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές της ερχόμενης και μεθεπόμενης Κυριακής (18 και 25 Μαΐου 2014).

Παράλληλα, οι δικηγόροι με την επιστολή τους προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης διεκδικούν την αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης στο ύψος του Ιουνίου του 2012.

Ακόμη, η συντονιστική αναφέρει στην επιστολή της ότι η σχετική υπουργική απόφαση για τις επικείμενες εκλογές «πάσχει από ανακρίβειες και ασάφειες, με αποτέλεσμα να ανακύπτει σειρά ερωτημάτων σε όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους».

Κλείσιμο
Η επίμαχη υπουργική απόφαση σύμφωνα με τους δικηγόρους  «χρήζει άμεσα διορθωτικών παρεμβάσεων, ώστε να ξεκαθαρισθούν ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο και το χρόνο εκκαθάρισης της αποζημίωσης, ιδίως για τους εντός νομού διορισθέντες».

Επίσης, ζητούν οι δικηγόροι να ρυθμιστεί το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι έχουν διορισθεί σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Αττικής, ώστε να εξομοιωθεί η αποζημίωσή τους με αυτή των διορισθέντων σε εκλογικά τμήματα της Α΄ και Β΄ Αθήνας, της Α΄ και Β΄ Πειραιά και της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης».

Περαιτέρω, πρέπει να τροποποιηθεί, σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή, το ζήτημα «των οδοιπορικών εξόδων όπως έχει ρυθμιστεί διότι η πρωτοφανής αξίωση παραμονής του δικαστικού αντιπροσώπου επί 10ήμερο στον τόπο του διορισμού του, στη νησιωτική ή ηπειρωτική Ελλάδα από την Παρασκευή 16.5.2014 έως και την Κυριακή 25.5.2014, μακράν της κατοικίας του και της επαγγελματικής του έδρας, είναι εκτός πραγματικότητας, δεν υπακούει σε κανόνες λογικής και δεν αντέχει σε καμία σοβαρή επιχειρηματολογία, αφού ευθέως τον καλεί να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την εκλογική διαδικασία».

Τέλος, οι δικηγόροι καλούν την κυβέρνηση «έστω και αυτή τη στιγμή, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί στις επιβεβλημένες», άλλως «οι δικηγόροι οφείλουν να σταθμίσουν τη συμπεριφορά τους εν όψει της αντιμετώπισης που τους επιφυλάσσει η Ελληνική Πολιτεία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης