Ψευδοκράτος για ΕΔΑΔ: «Οι Τουρκοκύπριοι είναι τα θύματα»

Ψευδοκράτος για ΕΔΑΔ: «Οι Τουρκοκύπριοι είναι τα θύματα»

«Με αυτή την απόφαση το ΕΔΑΔ στράφηκε ενάντια στις αρχές της δικαιοσύνης και παραβλέποντας τους πραγματικούς ενόχους του δράματος της Κύπρου, τιμώρησε τους αθώους»

Ψευδοκράτος για ΕΔΑΔ: «Οι Τουρκοκύπριοι είναι τα θύματα»
Η απόφαση του ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας δεν έχει νομική βάση, δεν αρμόζει στις αρχές της δικαιοσύνης και έχει πολιτικό χαρακτήρα, υποστηρίζει σε γραπτή ανακοίνωσή τη η λεγόμενη «Προεδρία» του ψευδοκράτους.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι «δυστυχώς με αυτή την απόφαση το ΕΔΑΔ στράφηκε ενάντια στις αρχές της δικαιοσύνης και παραβλέποντας τους πραγματικούς ενόχους του δράματος της Κύπρου, τιμώρησε τους αθώους».

Από την άποψη της χρονικής συγκυρίας, προστίθεται, «η απόφαση φέρει ένα νόημα, λέγοντας πως εάν στο Κυπριακό υπάρχει μια πλευρά που πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις αυτή είναι η ελληνοκυπριακή διοίκηση που συνεχίζει να παραβιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων και την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων».

Στην ανακοίνωση της λεγόμενης «Προεδρίας» γίνεται αναφορά σε ομαδικά εγκλήματα την περίοδο 1963-1974 και πως τα 3/4 του «τουρκοκυπριακού λαού» υπό την επιβολή των όπλων εξαναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες από 103 χωριά και να ζουν φυλακισμένοι για 11 χρόνια σε έδαφος που αντιστοιχούσε στο 3% του συνόλου του νησιού. Σε αυτή την περίοδο, συνεχίζει, υπάρχουν 502 Τουρκοκύπριοι αγνοούμενοι, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά. Ο λόγος για την ειρηνευτική - όπως ονομάζει την εισβολή - επιχείρηση της Τουρκίας το 1974 ήταν το πραξικόπημα Ελληνοκυπρίων - Ελλήνων και η Τουρκία, κάνοντας χρήση του δικαιώματος και των αρμοδιοτήτων που της έδιδε η Συνθήκη Εγγυήσεων του 1960, αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την επιχείρηση, πράγμα που - κατά τη «προεδρία» του ψευδοκράτους - παρέβλεψε το ΕΔΑΔ και με αυτή την απόφαση στράφηκε ενάντια σε κάθε είδους αληθοφάνεια, δικαιοσύνη και αρχές ευνομίας.

Η απόφαση, προστίθεται, αφήνει υπονοούμενα και ως προς τη συγκυρία καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για μια συμφωνία στην Κύπρο και έχουν αρχίσει οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και είναι ανησυχητικό το ότι λήφθηκε μια απόφαση άδικα και δημιουργεί μια κατάσταση που εξασφαλίζει πολιτικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα σε μια από τις δύο πλευρές.
Κλείσιμο

Επικρίνει δε το ΕΔΑΔ που επέτρεψε την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» να εκμεταλλεύεται - όπως γράφει - την Κυπριακή Δημοκρατία που σφετερίστηκε με τα όπλα, το ευρωπαϊκό σύστημα δικαίου και υπέθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν υπέφεραν. Καταδίκασε, προστίθεται, την Τουρκία που γλίτωσε τους Τουρκοκύπριους από μια γενοκτονία και αγριότητες εναντίον τους και «αυτό το νόημα έχει η απόφαση του ΕΔΑΔ για εμάς και έτσι θα την κρίνει η ιστορία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης