ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Καμία ανησυχία δεν προκαλεί ο φάκελος με τις σφαίρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Καμία ανησυχία δεν προκαλεί ο φάκελος με τις σφαίρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Ο φάκελος περιείχε τρία φυσίγγια των 7,62mm (από Καλάσνικοφ) και ένα  απειλητικό σημείωμα  που είχε εικόνα αρχαιοελληνικής γραφής και στρέφεται -γενικά και αόριστα- κατά συγγενών εισαγγελέων και υπουργών - Ως αποστολέας του επίμαχου φακέλου φέρεται άτομο με το επώνυμο «Αλεπουδέλη», που είναι το πραγματικό επώνυμο του Οδυσσέα Ελύτη

 Νιγηρία: Κτηνοτρόφοι έσφαξαν με ματσέτες έξι ανθρώπους
Καμία ανησυχία δεν προκαλεί ο φάκελος με τις σφαίρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Ρουτίνα καθημερινότητας χαρακτηρίζουν στενοί συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου τον φάκελο με τις τρεις σφαίρες των 7,72 χιλιοστών και το απειλητικό σημείωμα, που στάλθηκε, μέσω  των ΕΛΤΑ, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αθανασίου δέχεται απειλές, όπως δεν είναι πρώτη φορά που δικαστές απειλούνται» έλεγαν στο Πρώτο ΘΕΜΑ οι στενοί συνεργάτες του και προσέθεταν με νόημα ότι υπάρχει μεν προβληματισμός για παρόμοιες ενέργειες, αλλά αυτές δεν εκφοβίζουν και πολύ περισσότερο, δεν δημιουργούν ανησυχία.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά την γνωστοποίηση της ύπαρξης του φακέλου από την προσωπική της  ασφάλεια, συνέχισε  κανονικά να γράφει τις προτάσεις της για την επόμενη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δικαστικούς υπαλλήλους η κυρία Κουτζαμάνη όχι μόνο ήταν ψύχραιμη, αλλά τις έκανε μάλιστα εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ο  αποστολέας του φακέλου σκέφθηκε (ή σκέφθηκαν) να δείξει ότι το μήνυμα την αφορά.

Ως αποστολέας του επίμαχου φακέλου φέρεται άτομο με το επώνυμο «Αλεπουδέλη», που είναι το πραγματικό επώνυμο του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος καταγόταν από τη Μυτιλήνη, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου  Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Πέρα από όλα αυτά όμως, μόλις έγινε γνωστό στον Άρειο Πάγο το περιεχόμενο του φακέλου, αρχικά στους δικαστές επικράτησε  μια αμηχανία, αλλά μετά από δεύτερες σκέψεις, το κλίμα αντιστράφηκε και η ροή του δικαστηρίου συνεχίστηκε κανονικά.

Ο φάκελος περιείχε τρία φυσίγγια των 7,62mm (από Καλάσνικοφ) και ένα  απειλητικό σημείωμα  που είχε εικόνα αρχαιοελληνικής γραφής.  Το σημείωμα  στρέφεται -γενικά και αόριστα- κατά συγγενών εισαγγελέων,  υπουργών, κ.λπ. που έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για διάφορες υποθέσεις.

Ακόμη, ο αποστολέας  ζητάει την απελευθέρωση κρατουμένων, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά  σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το σημείωμα, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Αν σε 15 μέρες δεν αποφυλακίσετε τους άδικα προφυλακισμένους σε αυτή τη βρωμερή υπόθεση, τότε σε διάστημα 20 μηνών, είτε ο υπουργός, είτε η εισαγγελέας, είτε ο ανακριτής που ενεπλάκη στην υπόθεση, θα κλάψουν για συγγενικά τους πρόσωπα, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Το χρονικό διάστημα αυτό θα απαιτηθεί, για να εντοπιστούν οι στόχοι αυτοί. Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες».

Ο φάκελος πέρασε από έλεγχο και διαπιστώθηκε η ύπαρξη των τριών φυσιγγίων και παραδόθηκε στην ασφάλεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ενώ στην συνέχεια την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

           
Σύμφωνα με πληροφορίες,   οι αρχές προσανατολίζονται στο ότι ο αποστολέας του φακέλου είναι από το χώρο της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, καθώς οι έρευνες της  Αντιτρομοκρατικής είναι σε εξέλιξη.
Η αντίδραση   της Χρίσης Αυγής

Αντίθετα από την πλευρά της  η  Χρυσή Αυγή, μόλις έγινε γνωστό ότι  οι πρώτες εκτιμήσεις των δικαστικών κύκλων για τις σφαίρες και το απειλητικό σημείωμα αφορούν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που είναι στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, έσπευσε με  ανακοίνωσή της να  καταγγέλλει  παρακρατικό μηχανισμό, ενώ κάνει λόγο και για αστεία προβοκάτσια.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η  Χρυσή Αυγή αναφέρει:

 «Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον παρακρατικό μηχανισμό που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Καταδικάζουμε την αστεία προβοκάτσια με τον απειλητικό φάκελο στον Άρειο Πάγο.

Διαμηνύουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο πως με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν σταματά η ραγδαία εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης