«Το υπ. Παιδείας δεν κάνει δαπάνες για προεκλογικούς σκοπούς»

«Το υπ. Παιδείας δεν κάνει δαπάνες για προεκλογικούς σκοπούς»

Ο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α αναπαράγοντας τις ψευδείς και συκοφαντικές αυτές καταγγελίες, υπέβαλε σήμερα ερώτημα προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, περί του εάν ο ίδιος έδωσε σχετική εντολή

«Το υπ. Παιδείας δεν κάνει δαπάνες για προεκλογικούς σκοπούς»
Το υπουργείο Παιδείας  διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίας περί δαπανών του ΥΠΑΙΘ για προεκλογικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι: «Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Θοδωρής Δρίτσας, αγνοώντας επιδεικτικά την άμεση και κατηγορηματική διάψευση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υιοθέτησε ανυπόστατες και αναπόδεικτες καταγγελίες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, περί δήθεν δαπανών του ΥΠΑΙΘ για προεκλογικούς σκοπούς.
 
Ο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α αναπαράγοντας τις ψευδείς και συκοφαντικές αυτές καταγγελίες, υπέβαλε σήμερα ερώτημα προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, περί του εάν ο ίδιος έδωσε σχετική εντολή.
 
Κλείσιμο
Επί των ανωτέρω καταγγελιών και του σχετικού ερωτήματος σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
 
1. Ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του.
 
2. Κάθε δαπάνη του ΥΠΑΙΘ, όπως και κάθε Υπουργείου, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ελεγκτικό Συνέδριο και Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου) και ως εκ τούτου είναι καταγεγραμμένη και ανά πάσα στιγμή ελέγξιμη. Τέτοια δαπάνη από το ΥΠΑΙΘ δεν υπήρξε ποτέ.
 
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει κατηγορηματικά για άλλη μία φορά τις ανωτέρω καταγγελίες ως ψευδείς και συκοφαντικές, απαιτώντας άμεσα την παύση της αναπαραγωγής τους και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης