Συνάντηση διοικητικών με Αρβανιτόπουλο στη σκιά της 48ωρης απεργίας

Συνάντηση διοικητικών με Αρβανιτόπουλο στη σκιά της 48ωρης απεργίας

Την ανησυχία για ιδιωτικά ΑΕΙ και τα οικονομικά προβλήματα των δημοσίων εξέφρασαν οι πρυτάνεις

“Να μην χάσουμε την ελπίδα ότι η ζωή μας θα γίνει καλύτερη”…
Συνάντηση διοικητικών με Αρβανιτόπουλο στη σκιά της 48ωρης απεργίας
Με τον υπουργό Παιδείας συναντώνται αυτήν την ώρα εκπρόσωποι των  διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων  που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι δύο πλευρές αναζητούν λύση για την επανατοποθέτηση  διοικητικών, ενώ η ομοσπονδία τους έχει  ανακοινώσει 48ωρη απεργία  για τις 13 και 14 Μαίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα ως απειλή για τα δημόσια Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν οι πρυτάνεις το άνοιγμα της συζήτησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια , με αφορμή την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

 'Δεν ξέρουμε αν και πως θα λειτουργήσουμε από τον  Σεπτέμβριο» διερωτήθηκαν οι πρυτάνεις σε σημερινή συνέντευξη, επισημαίνοντας ότι «τα δημόσια κρατικά πανεπιστήμια σύντομα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν πλέον ούτε εξειδικευμένο και διοικητικό προσωπικό, ούτε  χρηματοδότηση». Οι πρυτάνεις εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία των πανεπιστημίων, την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους,  καθώς την αντιμετώπιση των οικονομικων τους  προβλημάτων.
 Ο  προεδρεύων της Συνόδου   Δημοσθενης Ασημακοπουλος, επεσήμανε ότι  εγείρονται και θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης σε περίοδο δύσκολη για τα κρατικά Πανεπιστήμια.
Στις προυποθέσεις   για να λειτουργήσει  σωστά  ένα πανεπιστήμιο'’,  αναφέρθηκε  ο πρύτανης του ΑΠΘ,  . Γ. Μυλοπουλος., αναφερόμενος  στην ακαδημαϊκή ελευθερία,  το επαρκές προσωπικό και τη χρηματοδότηση'. 'Στην εποχή που ζούμε και στην Ελλάδα, παρατηρούμε την κατάρρευση και των τριών', είπε ο πρυτανης    χαρακτηριστικά.  .
 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου αθηνών Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος εστίασε στο ρόλο των Συμβουλίων Διοίκησης , χαρακτηρίζοντας τον θεσμό ως  αποτυχημένο.

Κλείσιμο
 Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης δήλωσε ότι δεν είναι ιδεολογικά αντίθετος με τα ιδιωτικά ΑΕΙ  για να προσθέσει ωστόσο «εδώ κάποιοι ονειρεύονται ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα που θα έχουν απέναντι τους αποδυναμωμένα και διαλυμένα δημόσια ΑΕΙ, δηλαδή εύκολους αντιπάλους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης