Τρεμόπουλος: Χώροι πρασίνου τα αστικά και περιαστικά στρατόπεδα

Τρεμόπουλος: Χώροι πρασίνου τα αστικά και περιαστικά στρατόπεδα

Αξιοποίηση των χώρων των στρατοπέδων από τις τοπικές κοινωνίες ζητά η Οικολογία - Αλληλεγγύη Κ. Μακεδονίας

Τρεμόπουλος: Χώροι πρασίνου τα αστικά και περιαστικά στρατόπεδα
Σε μητροπολιτικά πάρκα υψηλής βλάστησης μπορούν να μετατραπούν τα αστικά και περιαστικά στρατόπεδα, ώστε να εξασφαλιστούν χώροι πρασίνου, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, σύμφωνα με τις προτάσεις της παράταξης "Οικολογία – Αλληλεγγύη" στην Κεντρική Μακεδονία.

Τα πάρκα αυτά θα αποτελέσουν μέρος σχεδίου που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως ακραίων καιρικών φαινόμενων ή σεισμών και μπορούν να γίνουν ο πυρήνας ενός διαδημοτικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη φιλοξενία και προστασία των κατοίκων, τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών μπορούν να παρέχουν ευκαιρίες για κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως στέγαση κοινωνικών ιατρείων, παντοπωλείων, ανταλλαγών μεταχειρισμένων αντικειμένων ή μπορούν να παραχωρηθούν για αστικές καλλιέργειες και παραγωγή τροφίμων για τις βαρύτερα πληττόμενες κατηγορίες των συμπολιτών μας.

Κλείσιμο
Επίσης πρώην στρατόπεδα μπορούν να αποτελέσουν τους βασικούς κόμβους ενός δικτύου που θα ενώνει πράσινους και ελεύθερους χώρους με πολιτιστικά μνημεία και σωζόμενες κοίτες ρεμάτων.

“Οι υποδομές αυτές δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, ούτε εντατικούς ρυθμούς χρηματοδότησης, ενώ υποστήριξη μπορεί να υπάρξει από ευρωπαϊκά προγράμματα. Τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης, για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, της κοινωνικής συνοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας” τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος.

Τις εναλλακτικές της προτάσεις για την κοινωνική και περιβαλλοντική αξιοποίηση των στρατοπέδων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, στα Γιαννιτσά και άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει η Οικολογία – Αλληλεγγύη σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο πρώην στρατόπεδο Παπακυριαζή με θέμα "Όχι στην τσιμεντοποίηση των πρώην στρατοπέδων. Χώροι Πρασίνου, Ζωής και Πολιτισμού".

Ομιλητές είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Οικολογίας - Αλληλεγγύης Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρατάσου, Σάκης Λαζαρίδης και ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Συλλόγων και Φορέων για τα Πρώην Στρατόπεδα, Κλεάνθης Χαϊδευτός και χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευόσμου με την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες», Ανέστης Βασιλειάδης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης