Μαζική συμμετοχή στην Αθήνα για την 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

Μαζική συμμετοχή στην Αθήνα για την 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

Πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε περισσότερες από 35 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Μαζική συμμετοχή στην Αθήνα για την 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
Χιλιάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στο Πεδίον του 'Αρεως, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία.

Με σύνθημα «Οι δήμαρχοι αλλάζουν, οι διεκδικήσεις μένουν» οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν από το Πεδίο του 'Αρεως προς την Ομόνοια, στη συνέχεια κινήθηκαν προς το Σύνταγμα για να τερματίσουν και πάλι στο σημείο εκκίνησης.

«Παρά τις αλλαγές των δημοτικών αρχών, ελάχιστα πράγματα γίνονται και αυτά αποσπασματικά, οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι για εμάς τους ποδηλάτες», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λυδία Χατζηαλεξίου, μέλος του συλλόγου «ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ», που ανέλαβε τη διοργάνωση στην Αθήνα.

Κλείσιμο
Η ίδια επισήμανε ότι οι πολίτες που κάνουν χρήση του ποδηλάτου για τις μετακινήσεις τους αυξάνονται διαρκώς, αλλά σε μία χώρα που δεν έχει υποδομές. «Ζητάμε την αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να συμπεριλάβει και εμάς τους ποδηλάτες, τη δημιουργία υποδομών και τη θέσπιση μέτρων για καλύτερη οδική ασφάλεια», πρόσθεσε.

Η 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ταυτόχρονα σε περισσότερες από 35 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης