Άδωνις: Δεν έχω πάρει καμία απόφαση για την οποία πρέπει να ντρέπομαι

Άδωνις: Δεν έχω πάρει καμία απόφαση για την οποία πρέπει να ντρέπομαι

Αυτοψία του υπουργού Υγείας στα νοσοκομεία της πόλης της Πάτρας

Άδωνις: Δεν έχω πάρει καμία απόφαση για την οποία πρέπει να ντρέπομαι
Την Πάτρα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την συμμετοχή του στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας, με θέμα: «Επανασχεδιάζοντας την φαρμακευτική πολιτική».

Στην αρχική του τοποθέτηση ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απόφαση, για την οποία πρέπει να ντρέπομαι», ενώ στην συνέχεια απέδωσε τις αποφάσεις που λαμβάνονται,στην προσπάθεια νοικοκυρέματος που πρέπει να γίνει στην χώρα. Επίσης, πρόσθεσε: «Αισθάνομαι πραγματική ντροπή, γιατί χρειάστηκε να έρθει η τρόικα, για να φτιάξουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση».

Αναφερόμενος στο θέμα της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην τιμή του φαρμάκου, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποζημιώνουν μόνο το φθηνότερο γενόσημο, την στιγμή που στην Ελλάδα ξοδεύονται πολλά λεφτά για "on patern" φάρμακα, αγνοώντας παλαιότερα, που έχουν χάσει την πατέντα τους, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικά.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στο πρόβλημα ανασφάλιστων, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργείου, αλλά της οικονομικής κρίσης. Όμως, συμπλήρωσε πως, με το ΠΕΔΥ, οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση μέχρι τα τέλη Ιουνίου στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ μέχρι τα τέλη του χρόνου, όπως είπε, θα τους έχει δοθεί πρόσβαση και στη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Πάτρα, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το γενικό κρατικό νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας».

Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις που έκανε εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Όσον αφορά στο πολυώροφο κτίριο, που είχε κτυπηθεί από τον ισχυρό σεισμό του Ιουνίου του 2008 και τώρα βρίσκεται στην φάση της ανακατασκευής, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Ξεμπλοκάραμε το έργο και το πολυώροφο κτίριο θα είναι ολοκληρωμένο τον Νοέμβριο του 2015.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης