Του ζήτησαν 200 ευρώ για να του δώσουν δίπλωμα οδήγησης

Του ζήτησαν 200 ευρώ για να του δώσουν δίπλωμα οδήγησης

Την καταγγελία στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας είχε κάνει 19χρονος μαζί με τον 56χρονο πατέρα του

Του ζήτησαν 200 ευρώ για να του δώσουν δίπλωμα οδήγησης
Το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ, προκειμένου 19χρονος υποψήφιος οδηγός να επιτύχει στην πρακτική εξέταση για την απόκτηση άδειας ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου, ζητούσε ένας 63χρονος ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στον Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη, μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μαζί συνελήφθη και μια 54χρονη υπάλληλος της σχολής που απαιτούσε κατ' εντολή του ιδιοκτήτη το συγκεκριμένο ποσό από τον 19χρονο, ισχυριζόμενη ότι τα χρήματα θα καταβληθούν εξ' ολοκλήρου στους εξεταστές της αρμόδιας υπηρεσίας. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ο 19χρονος είχε καταβάλει όλη την προσυμφωνημένη αμοιβή και τις λοιπές νόμιμες χρηματικές υποχρεώσεις του προς τη σχολή.

Οι δύο συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου κατηγορούνται για απάτη, ενώ ο 63χρονος βαρύνεται επιπλέον, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων καθώς σε όχημά του βρέθηκε και κατασχέθηκε λειτουργική μεταλλική συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( taser ).

Κλείσιμο
Την καταγγελία στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας είχε κάνει 19χρονος μαζί με τον 56χρονο πατέρα του.

Ακολούθησε προκαθορισμένο ραντεβού, χθες το μεσημέρι, στο γραφείο υποδοχής της σχολής οδηγών, όπου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν την 54χρονη υπάλληλο, η οποία είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ, που της είχε παραδώσει ο 19χρονος λίγη ώρα νωρίτερα. Ταυτόχρονα συνελήφθη και ο 63χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος περίμενε στο γκαράζ της σχολής οδηγών και εισήλθε στο γραφείο μετά την ολοκλήρωση της παράνομης συναλλαγής.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανακοινώνει ότι είναι στη διάθεση του κάθε Έλληνα πολίτη και τονίζει ότι καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, μπορούν να αναφέρονται καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης