Διαμαρτυρία μετά... μουσικής για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία

Διαμαρτυρία μετά... μουσικής για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία

Μαθητές, γονείς και καθηγητές έκλεισαν ραντεβού με τον κ. Μιχελάκη για την ερχόμενη Τρίτη

Διαμαρτυρία μετά... μουσικής για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία
Διαμαρτυρία μετά... μουσικής πραγματοποίησαν το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος μαθητές, γονείς και καθηγητές μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Οι διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Εις τον αφρό της θάλασσας ο υπουργός κοιμάται, παρακαλώ σας κύματα στον πάτο να τον πάτε».

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΑΣΓΜΕ, ενώ οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να δουν τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη με τον οποίο ζητούσαν συνάντηση καθώς έλειπε. Τελικά, έπειτα από συνεννόηση με τη γενική διευθύντρια του γραφείου του κ. Μιχελάκη έκλεισαν ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων αναφέρει ότι οι μετακινήσεις των μαθητών -επειδή τα σχολεία αυτά είναι διαδημοτικά- είναι μεγάλες και για αυτόν το λόγο -όπως τονίζουν- απαιτείται η μετεπιβίβαση των παιδιών σε περισσότερα από ένα μέσο Δημόσιας συγκοινωνίας όπου σε πολλές περιπτώσεις είναι δύο με τρία αλλά και σε κάποιες τέσσερα.

Κλείσιμο
«Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση της ΚΥΑ αφενός μεν θα συρρικνώσει αυτά τα σχολεία  και αφετέρου φοβόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών μας και σας καθιστούμε υπεύθυνους διότι  θεωρούμε ότι θα είστε ηθικοί αυτουργοί οποιουδήποτε τραυματισμού  ή άλλης εγκληματικής ενέργειας συμβεί σε βάρος ανήλικων παιδιών», τονίζει και ζητά την κατάργηση της ΚΥΑ -όπως σήμερα ισχύει- και την μίσθωση λεωφορείων χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις για όλα τα σχολεία.






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης