Δένδιας: Πολύ περιορισμένα τα μέσα που έχουμε για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Δένδιας: Πολύ περιορισμένα τα μέσα που έχουμε για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

«Περίπου οριακή» η κατάταση του στόλου των καναντέρ - Κακή συγκυρία ότι χειριζόμαστε αυτό το μεγάλο θέμα υπό συνθήκες μέγιστης οικονομικής στενότητας

Δένδιας: Πολύ περιορισμένα τα μέσα που έχουμε για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
Σε μια ομολογία που προοιωνίζει ένα δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά το θέμα των πυρκαγιών προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφέροντας ότι «τα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεση μας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι πάρα πολύ περιορισμένα» κάνοντας λόγο για «κακή συγκυρία για μας ότι χειριζόμαστε αυτό το τεράστιο ούτως ή άλλως πρόβλημα υπό συνθήκες μέγιστης οικονομικής στενότητας».

Μιλώντας ειδικότερα για την κατάσταση του στόλου των πυροσβεστικών αεροπλάνων ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την κατάσταση «περίπου οριακή» που γίνεται ακόμα δυσκολότερη μετά την απώλεια «ενός από τα έξι λιγότερο παλιά αεροπλάνα» αναφερόμενος στο ατύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο Αγγελοχώρι Νέας Μηχανιώνας.

«Ο στόλος αυτός παρουσιάζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό βλαβών, κατά την προσπάθεια απογείωσης κάθε φορά, που αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρουμε πόσα αεροπλάνα θα έχουμε κάθε μέρα. Δηλαδή θεωρητικά στα χαρτιά έχεις Α αριθμό, αλλά η διαθεσιμότητα είναι πολύ πιο περιορισμένη» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας στη σημερινή σύσκεψη για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι πέρυσι οι καμμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά περίπου 50% χάρη στην σωστή αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων από την Πυροσβεστική αλλά και την αγαστή συνεργασία της με την Αστυνομία ενώ επισήμανε και το σημαντικό ρόλο των δασαρχείων.

Παρόλα αυτά ο κ. Δένδιας εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όλα θα πάνε καλά» τονίζοντας στους παριστάμενους ότι «όπως αποδείχθηκε πέρυσι – και νομίζω μπορεί να αποδειχθεί και φέτος – έστω και αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες (ούτε πέρυσι ήταν, αντίξοες ήταν), μπορείτε να καταφέρετε εξαιρετικά πράγματα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης