Κύπρος: Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Σεΐχης της Λεύκας

Κύπρος: Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Σεΐχης της Λεύκας

Δεκάδες πιστοί στο Σεΐχη Ναζίμ βρίσκονταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ενώ  θα γίνει δημόσια προσευχή για τον αποθανόντα στο τζαμί Σελιμίγιε

Κύπρος: Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Σεΐχης της Λεύκας
Σε ηλικία 92 ετών απεβίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Σεΐχης Ναζίμ της Κύπρου, ηγέτης του σουνιτικού τάγματος Νακσιμπεντί, γνωστός και ως Σεΐχης της Λεύκας.

Σε ανακοίνωσή του το “πανεπιστημιακό” νοσοκομείο εγγύς Ανατολή αναφέρει ότι ο Σεΐχης τύγχανε θεραπείας από τις 17 Απριλίου λόγω οξέως αναπνευστικού προβλήματος, καρδιακής ανεπάρκειας και απεβίωσε από την ανεπάρκεια βασικών οργάνων.  Νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Είχε γεννηθεί στη Λάρνακα στις 21 Απριλίου 1922, ήταν ο ηγέτης του σουνιτικού τάγματος Νακσιμπεντί της Κύπρου και το 2011 είχε χρίσει διάδοχό του το γιο του Μεχμέτ Αντίλ. Παντρεμένος με τέσσερα παιδιά, ο Σεΐχης Ναζίμ μιλούσε τουρκικά, αραβικά, αγγλικά και ελληνικά.

Κλείσιμο
Σε μήνυμά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου αναφέρει ότι ο τουρκοκυπριακός “λαός” έχασε ένα δικό του άξιο άνθρωπο, φίλο και αδερφό, γνωστή θρησκευτική μορφή παγκοσμίως, που ταυτίστηκε με τη Λεύκα, απ` όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο και την ανθρωπότητα,οι οποίες δεν θα ξεχαστούν.

Δεκάδες πιστοί στο Σεΐχη Ναζίμ βρίσκονταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ενώ  θα γίνει δημόσια προσευχή για τον αποθανόντα στο τζαμί Σελιμίγιε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης